Aracı PERTE çıkanlar Yardım. Mutabakattaki bir Cümleyi anlayamadım.

Doğru söylüyorsun, şahısların aralarında yaptıkları satışlarda KDV olmaz ama karşısında şahıs değil şirket var. Aracın satışını vereceğiniz vekalet doğrultusunda sizin namınıza sigorta şirketinin yapması gerekir, eğer araç hurda olarak satılacaksa (yani tekrar trafiğe çıkmayacaksa) zaten sorun yok.
işte satışı şirket de yapıyo olsa vekaletle yaptığından yani parayı alan şahıs olduğundan kdv olmaması lazım diye düşündüm
tabi bi sakatlık var mıdır dersen :rolleyes: olabilir
bankalar ve sigortacılara hiç güvenesim gelmiyor..

işte satışı şirket de yapıyo olsa vekaletle yaptığından yani parayı alan şahıs olduğundan kdv olmaması lazım diye düşündüm

Sigorta şirket vekaletname ile satış yapsada fatura düzenlenmesi gereken bir durum yok araç şirket üstüne olmadığı sürece. O maddede anlatmak istediği aracın satışından dolayı aracın kayıtlı olduğu şirketin vereceği KDV beyannamesinde KDV ödemesini kapsıyor ama otomobilde KDV %1 olduğu için çok büyük rakamlar çıkmaz, böyle bir durumda.

Valla mail geldi onlardan, bu cümle sizi ilgilendirmiyor demişler. Beni ilgilendirmiyorsa neden benim taahhütnamemde var anlamış degilim.Neyse yarın vereceğim bu yazıyı imzalayıp.

Benimde güvenesim gelmiyor banka ve sigorta şirketlerine artık.

Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesinden satış için borcu yoktur yazısı (2010/2) istenen belgeler içerisinde arkadaşlar...

Yani ben Temmuz MTV yi yatırmalıyım değil mi şimdi? Araç daha trafikten çekilmediği için?

çok geçmiş olsun, forumda konu açmış olsaydın eryaman sincan tarafından geçme diye uyarırdım mutlaka, kendini bilmez şöförlerle dolu oranın yolları.. neyse en azından cana gelmemiş bunada şükür.. bence araba kullanmayı bırakma, korkunu yenmenin en iyi yolu olucaktır tekrar trafiğe çıkmak, zaten senin bir hatan yoktu, bundan sonrada dikkatli kullanmaya devam edersin ;)

çok geçmiş olsun, forumda konu açmış olsaydın eryaman sincan tarafından geçme diye uyarırdım mutlaka, kendini bilmez şöförlerle dolu oranın yolları.. neyse en azından cana gelmemiş bunada şükür.. bence araba kullanmayı bırakma, korkunu yenmenin en iyi yolu olucaktır tekrar trafiğe çıkmak, zaten senin bir hatan yoktu, bundan sonrada dikkatli kullanmaya devam edersin ;)

Teşekkür ediyorum. Ya bir şirket arabasıydı. Clio. Araba dağıldı. Benimde arka kapı ile ön kapıdan girdi. Büyük ihtimalle arka aks falan dengeyi kaybetti ki perte çıktı araç. Soğudum zaten aracdan inince dedim artık daha yok... Ne bileyim 1.5 aydır araba kullanmıyorum. Farklı bir psikoloji. İnşallah yeni araba bulur yine trafiğe çıkarım. Korku büyümeden...

Geçmiş olsun.Neyseki maddi hasar dışında bir şey olmamış.Ankara'da çok acemi var malesef hemde kendilerini usta sürücü sanan tiplerdir.Ayna kullanmadan giderler , şerit adabı desen sıfır.Her şeritte aynı hızda giden araçlar vs vs..İstanbul un yoğun trafiği bile bu kadar sinirlendiremez insanı.

Geçmiş olsun.Neyseki maddi hasar dışında bir şey olmamış.Ankara'da çok acemi var malesef hemde kendilerini usta sürücü sanan tiplerdir.Ayna kullanmadan giderler , şerit adabı desen sıfır.Her şeritte aynı hızda giden araçlar vs vs..İstanbul un yoğun trafiği bile bu kadar sinirlendiremez insanı.

Oldu bi kere. Çok seviyordum arabamı ama. Göz mü vardı artık neydi anlamadım. 10 ay olmuştu alalı. İlk arabamdı, tertemiz yapmıştım, çok üstüne düşüyordum, belki de ondan oldu. Nihayetinde dünya malı. Ama şöyle çekilip arabaya baktığımda diyordum, "İlk arabam, ne kadar da güzel duruyor, nazar değmesin maaşallah...!"

Memlekete gidip valideyi gezdirecektim hepsi suya düştü, gezecektim dizeldi ya hani :D 10 bin km yapacaktım olmadı. Hayırlısı olsun. Belkide daha büyük kazaların önleyicisidir bu. Herşeyde hayır vardır. Pert oldu ama sadece kapılardan yedi darbeyi. Motor canavar gibiydi çalıştırdı kaza günü usta jantın üzerinde bile canavar gibi gidiyordu. :D

Olayı dramatikleştirdim biraz... Ama gerçekten çok seviyordum arabamı. Hayırlısı olsun. Forever Opel bundan sonra...

Geri