Aracı PERTE çıkanlar Yardım. Mutabakattaki bir Cümleyi anlayamadım.

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Katılım
17 Eyl 2009
Mesajlar
2,515
Tepkime puanı
28
Puanları
48
Yaş
43
Arkadaşlar aracım pert oldu ve uzun zaman süren uğraşlarım sonucu pert kararı aldı sigorta. 15000 milyar veriyorlar. Aracım corsa c 2004 1.3 cdti idi. Gözümden sakındığım arabaya Ankara eryamanda gelip kendini bilmezin biri vurdu. Dünyam başıma yıkıldı resmen. Neyse canımıza birşey olmadı şükür.

Fakat mütabakat gönderdiler bugun imzalamamı istediler. 15.000 tl ödeme yapacakları falan yazıyor. ama bir cümle var...

"aracın satışı sebebiyle fatura düzenlenmesi aşamasında ortaya çıkacak KDV bedelinin tarafımca / tarafımızca ödeneceğini beyan, kabul ve taahhüt ederim."

Bu cümleyi anlayamadım arkadaşlar. Ne demek bu ? ARaç satıldıktan sonra KDV sini mi ödeyeceğim birde. 2 milyar KDV yapar ya. Aracı pert olan arkadaşlar bilirler diye düşünüyorum aynı belgeden imzaladılar mı acaba?
 
Ben böyle bişey duymadım, sözleşme de madde olabilir ama aracım için önerilen ve kabul ettiğim tutarın aynısını almıştım. Kendilerine sorsan..
 
mESAJ yolladım gelen mesajda "CÜMLEYİ DİKKATE ALMAYIN KDV SADECE TİCARİ ARAÇLAR İÇİN GEÇERLİ" demişler. Biz vergiye tabi değilmişiz.

Birde arkadaşlar aracım 115 bindeydi. 2004 model Corsa 1.3 Essentia modeliydi. 15.000 verilen para. Poliçede de yaklaşık 1 ay önce kesilmişti ve orda 15.650 olarak belirlemiştik.

15.000 normal mi sizce yoksa biraz yükseltmeleri için pazarlık yapıyım mı?
 
Kasko değerini birebir vermiyorlar. Piyasa değeri veriliyor. Böyle bi durum var sigorta piyasasında, tam düzenleme yok aslında, kanunlardaki boşluklardan yararlanıyorlar. Bir takım itirazlarda bulunabiliyosunuz diye biliyorum. Hatta anlaşmazlıklarda açılan davaların sonucunda örnek teşkil edecek kesin bi yargı kararı yok..
 
Kasko değerini birebir vermiyorlar. Piyasa değeri veriliyor. Böyle bi durum var sigorta piyasasında, tam düzenleme yok aslında, kanunlardaki boşluklardan yararlanıyorlar. Bir takım itirazlarda bulunabiliyosunuz diye biliyorum. Hatta anlaşmazlıklarda açılan davaların sonucunda örnek teşkil edecek kesin bi yargı kararı yok..

Ya aslında ben kaskoyu haziran ayında yaptırdım. O zaman kasko değerim 15.650 idi. Sigorta acentası "ergoya has bir özellik hocam eğer kasko değerin düşerse de biz yine bu parayı veriyor" dedi. Ben buna dayanarak düşündüm ama öyle birşey yokmuş sanırım. Resmen kaskoyu yaptırmak için bir uydurmaca imiş. Bu ay ise aracıma devlet 15.200 fiyat biçmiş.

Neyse artık bu fiyatı kabul edeceğim öyle görünüyor.
 
Yani, geçmiş olsun tekrar, başka bi araç bakarak keyiflenin artık, kolay gelsin..
 
Yani, geçmiş olsun tekrar, başka bi araç bakarak keyiflenin artık, kolay gelsin..

Doğru söylüyorsun. :) Cana gelmedi şükürler olsun. Yalnız bu kaza çok etkiledi beni. 1 aydır foruma takılmıyorum. Şoförlüğümün ilk 10 ayını kazasız belasız geçirdim ve tam memlekete gidiyorum derken, o kadar dikkatle 1200 km yolu gelmişken tamda Ankaranın göbeğinde 4 şeritli yolda adam nasıl geldi buldu beni bilemiyorum. Acaba "hep yeni bir araba almıyım, benden şöfor olmaz, gelip yine bulur kendini bilmezin biri" diyorum içimden. Ama yavaş yavaş tekrar trafiğe çıkmayı da istemiyor değilim. Bu psikolojiyi atmam gerekiyor.
 
şahısların 2. el araç alım satım işleminde kdv yoktur
sözleşme özel-tüzel kişiler için tek olduğundan o cümle ordadır büyük ihtimal.

bu sözleşmeye göre siz aracınızı sigortaya satmış mı oluyosunuz?
 
şahısların 2. el araç alım satım işleminde kdv yoktur
sözleşme özel-tüzel kişiler için tek olduğundan o cümle ordadır büyük ihtimal.

bu sözleşmeye göre siz aracınızı sigortaya satmış mı oluyosunuz?

Doğru söylüyorsun, şahısların aralarında yaptıkları satışlarda KDV olmaz ama karşısında şahıs değil şirket var. Aracın satışını vereceğiniz vekalet doğrultusunda sizin namınıza sigorta şirketinin yapması gerekir, eğer araç hurda olarak satılacaksa (yani tekrar trafiğe çıkmayacaksa) zaten sorun yok.
 
Bu madde şirketler için geçerli araç firma üzerine kayıtlı olursa satarken fatura düzenlediğinde doğacak kdv için yazılmış bir maddedir. Siz satışta fatura kesmeyeceğiniz için sorun yok sizi bağlamaz. Bağlasada %1 dir otomobilde kdv 20.000 tl ye satsalar aracı 200 lira kdv ödersiniz :)
 
Geri
Üst