Aracı hiçbir şekilde çalıştıramıyorum Vectra 1.8 C 2004

bugra06

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Katılım
8 May 2023
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
1
Siteyi ziyaret et
Merhaba, iyi forumlar dilerim.

Opel Vectra C 1.8 NB 2004 model aracım var, aracımla şehir içinde seyir halindeyken kilometre ve devir göstergeleri bir anda 0'a inip tekrar yükseliyor, göstergeler gidip geliyordu. Bu sorunu belli bir süre görmezden geldim, bir sabah aracımı çalıştırmaya gittiğimde çalıştıramadım, bana motor beyni (ECU) ile alakalı bir sorun olduğunu söylediler. Ben şarj dinamosunun üzerindeki konjektörü yenileyerek sorunu çözdüm. Aracımı sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ettim, ta ki 2021 Eylül ayının sonuna kadar.. Kontağı çevirdiğimde bilgi ekranında direksiyon ve ünlem işareti simgesi çıkıyordu ve kontağı çevirdiğimde tık tık sesi geliyor araba hiçbir şekilde çalışmıyordu. ABS, ESP simgeleri de yanık kalıyor sanki devreyi tamamlayamıyor gibiydi. Ankara'da tanıdığım bir ustaya götürdüm ve aracı çalıştırmayı başardı fakat aradan 30 dakika gibi bir süre geçti ve araba yine aynı kronik sıkıntıyı göstermeye başladı. Yine sorunun tamamen ECU'dan kaynaklı olduğunu söylediler, ben de bunun üzerine Ankara'da bir beyinciye götürdüm. Beyinci ECU'ya yazılım atıp çalıştırmayı başardı fakat araç bu sefer çalışır çalışmaz stop ediyordu, hiçbir şekilde rölantiye geçmiyordu. Aracın üzerindeki ECU'daki etiketin kodunu baz alarak çıkma bir beyin buldum ve beyinciye götürüp ECU'yu kodlayınca aracım çalıştı, sıkıntısızca 3 sene boyunca kullandım.

Geçtiğimiz ramazan ayında araçta yine göstergelerin seyir halindeyken gidip gelmesi, sapıtması gibi sorunlar baş göstermeye başladı. Ben de direkt ECU'dan şüphelendim, ve aracım yine aynı kronik sıkıntıyı göstererek çalışmamaya başladı. Bunun üzerine şarj dinamosunun üzerindeki konjektörü değiştirdim, bilyeleri ve kömürlerini de değiştirdim. Aküye baktırdım. Yine hiçbir şekilde çözüme ulaşamadım, aracım şu an yatıyor ve kesinlikle çalıştıramıyorum, yukarıda bahsettiğim gibi direksiyon ve ünlem işareti ikazı çıkıyor, aynı zamanda yol bilgisayarında "Range, Inst. Consumption" gibi değerlerin olduğu ekranda da değerleri göstermek yerine sadece F harfi çıkıyor. Aracı tekrar beyinciye götürdüm bu sefer CIM Modülü dedikleri bir donanımın yazılımında arıza tespit ettiklerini ve düzelttiklerini söylediler 1-2 hafta aracı kullandım ve yine aracım çalışmamaya başladı.

Bu sorunu kime sorsam herkes ECU'dan kaynaklı olduğunu söylüyor, Ankara'da farklı bir beyinci bulup tamire gönderdim fakat beynin tamir edilemeyeceğini ve içi açılamayan türden bir beyin olduğunu söyledi. Nasıl bir yol yordam izlemeliyim bilemiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. Aynı zamanda aracın direksiyon kutusunu ve yağını da kontrol ettirdim fakat yine aynı sorun devam ediyor, herkes ECU ile alakalı olduğunu söylüyor.

IMG_13861c6683f1312817d5.jpeg
 
Üst