Araç Tescili --önemli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vectra38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vectra38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bizim bir aracımız var. Daha önce başka ile kayıtlıydı. Şimdi araç sahibi de İzmir de ikamete sahip. Size sorum şu. İzmirde 3-4 yerde tescil bürosu var.Büyükşehir belediye sınırları içinde istenilen yere tescil yapılabilir mi? Örneğin , Karşıyaka'daki birisi aracını İzmir merkez (yenişehir) tescil bürosunda tescil ettirebilir mi? Acil yanıtlarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Sizin ikametgahınız neresi ise oraya tescil yapacaklardır.

Yanıtınız için teşekkürler. İzmir'de böyle bir durumu bilen var mı?

plakayı değiştirmezseniz daha önce nereye kayıtlıysa orası devam eder. ama plakayı değiştirirseniz kendi ikametgahınıza bağlı vergi dairesine kayıt yapılır.
bence plakayı değiştirin izmirin trafik sigortası en ucuzu 270 tl.

Olsun zaten araç 35 değil. 35 olmayınca garip karşılanıyor. Senelik 100 TL önemli değil.

Aracın plakası 35 değil ama 35 yapılmak isteniyor.

35 iyidir,ben de Denizlideyim normalde ama araç tescil olacakken kısa bir süreliğine ikametgahı izmire aldırdım,araca plaka çıktı tekrar denizliye aldım ama trafik sigortasının en pahalı olduğu illerden olduğu dogru.Hatta en yüksek olan 3 ilden biri :D
yani plaka çıkacak kişinin o anki adresine bakılıyor,daha sonra bu adam nereye gitmiş nerde oturmuş bakılmaz..

Teşekkürler. Lakin benim sorduğum bu değil. Ben misal karşıyakada oturuyorum. Ama benim istediğim plaka harf grubu İzmir merkez tescil kurumu kapsamına giriyor. Benim adresim karşıyakada iken ben İzmir merkez'den plaka çıkarmak istiyorum. Bu mümkün müdür? Araç 35 dışı plakaya sahip. Tam sorum budur :)

Teşekkürler. Lakin benim sorduğum bu değil. Ben misal karşıyakada oturuyorum. Ama benim istediğim plaka harf grubu İzmir merkez tescil kurumu kapsamına giriyor. Benim adresim karşıyakada iken ben İzmir merkez'den plaka çıkarmak istiyorum. Bu mümkün müdür? Araç 35 dışı plakaya sahip. Tam sorum budur :)
ikametiniz semt olarak neresiyse o semtin harf grubundan alabilirsiniz....

yok,ikamet adresiniz neresiyse o ilçenin harf grubundan alıyorsunuz.ama geçici bir süre için adresinizi taşıyın,sorun çıkmaz..aslında benim sorunum benzerdi adresi taşıyarak çözdüm.siz de öyle yapabilirsiniz.

O zaman kötü :(

Geri