araç rengi kazaya etken mi?

Giray maşallahın var araba fotosu bulma konusunda :D Kendin mi çekiyosun ??

10 yıl inceleme zahmetine giren adam o renkten araç sayısını da hesaba katmıştır herhalde :rolleyes:

renk seçimi - kullanıcı profili arasında bağlantı vardır kesin.

Bi kere baştan yanlış. en guvenli renk beyaz ve sarı demiş. benim bildiğim sarı arabaların %99 u taksi ve bu taksilerin %99 u en az bir noktadan kaza dolayısı ile hasarlı :) acaba guvenli diyemi taksiler sarı :)

ben bugune kadar pembe araba gormedim trafikde kazasini nasil goreyim :))

ahanda rezaletin daniskası :D evcilik oyunu diye show tv de dönen programdaki şarışının arabası tamamen skandal
img0305s.jpg

img0304ngj.jpg

En az kaza yapan araç renkleri...!

Avustralya'da yapılan bir araştırma, kaza yapma riski en yüksek olan motorlu araçların, trafikte diğer renklere oranla daha zor fark edilebilen siyah renkli araçlar olduğunu ortaya koydu.

Monash Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmada siyah renkli araçların, en düşük kaza riskini taşıyan beyaz araçlara göre yüzde 12 daha fazla kaza riski taşıdığı ileri sürüldü. Gri araçlar, beyaz renklilere göre yüzde 11 daha fazla kaza riskiyle ikinci sırada yer alırken, yüzde 10 daha fazla risk taşıyan gümüş renkli araçlar üçüncü oldu. Uzmanlar araştırmanın, açık renge sahip bir araç kullanmanın kaza riskini azaltabileceğini ortaya koyduğunu belirtti.(alıntı)

gri arabalarıda unutmayalım

Geri