Araç plaka kapatma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MERKEZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MERKEZ

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İnternetteki diğer ilanlara bakarak bu kadar kişi plakasını kapatıyorsa vardır bildikleri diye eski arabamı satarken bende plakamı kapatmıştım. Halbuki ilanda plakayı açsaymışım arabayı daha rahat satarmışım. Plakayı açık tutmanın dolandırılma açısından hiç bir sakıncası yokmuş. Alıcı araştırırken varsa sigortacı arkadaşı yoksa mesaj yolu ile tramere plakayı sordururmuş çalıntımı, ağır kaza kalıtı varmı diye. Yani anlayacağınız plaka kapalıysa o araçtan şüphe etmek gerekli satıcının saklamak istediği şeyler var plaka açıksa satıcının saklayacak sıkıntısı yok.

Tabi bu benim kafamda kurduğum bir kurgu belki düşünemediğim sıkıntılarda vardır.

yaw araç trafikte binlerce adama görünüyor. satılık oluncamı sakıncalı :) bi alışkanlık bence almış başını gidiyor.

katılıyorum, gereksız bırsey satarkende ruhsatta sası numarasını ustune cızık cekerler okunmasın dıye..

bende şu açıdan bakıyorum;araba hırsızları isteğe göre araç çalıyorlar ve internetten, çaldıkları aracın rengine ve plakasına uygun araç bakıyorlar ve çaldıkları araca o plakayı yaptırıp satıyorlar..bence böyle bir durumdan dolayı plakayı kapatmak gerekli
ebayda satış yaparken arabanın motor kodunu bile istiyo düşünün yani :D allah korusun türkiyede olsa neler yaparlar

bende şu açıdan bakıyorum;araba hırsızları isteğe göre araç çalıyorlar ve internetten, çaldıkları aracın rengine ve plakasına uygun araç bakıyorlar ve çaldıkları araca o plakayı yaptırıp satıyorlar..bence böyle bir durumdan dolayı plakayı kapatmak gerekli
ebayda satış yaparken arabanın motor kodunu bile istiyo düşünün yani :D allah korusun türkiyede olsa neler yaparlar

Aracın rengine ve modeline uygun olan aracın plakası alınarak kaçak köprü geçişlerinde kullanılabilir.Çok uç bir örnek mi oldu acaba ?

Son düzenleme:

:kop::kop:

Aracın rengine ve modeline uygun olan aracın plakası alınarak kaçak köprü geçişlerinde kullanılabilir.Çok uç bir örnek mi oldu acaba ?

Köprü değilde büyük soygun vs. de kullanılırsa sakat :)
Ben kapatmıyorum benimki zaten beli :D (FK)

Ülkemizdeki sahtekarların sayısı her geçen gün hızla artıyor, vatandaş da haklı olarak kendi gölgesinden bile korkar oldu. (bugün aldığım mesaja göre iki adet kol saati ve bir adet park sensörü kazanmışım, işin komik yanı mesajın yollandığı telefon no ile mesajda bahsi geçen telefonların numaraları farklı :) )

Geri