Muyanene
*)Cumartesi gunler calsiorlar
*)borcu yoktur kagidi almadan muayene yapmazlar
*)147 tl olmasi vize harcinin 1 ay gecirtirysen gecikme faizi alacaklar
*)60-70 arasi yeni ruhsat cikariosun takipciye 20 lira falan alacak senden
*)vizeye girmeden ek-1 diye bir evrak war genelde wize istasyonlariin onleri daktiloyla hallediyorlar 5 tl falan
*)tarihi gecmemis yangin tupu sorun cikarir unutma ilk yardim cantasi falan eksiksiz olacak
*)sileceklerrin iyi silmeli ve farlarinda sorun yoksa cok zorlanmadan gecersin
Merhaba dostlar.
Bu sabah ruhsata bakarken farkettim; muayne tarihini 1 ay geçirmişim bizim arabanın. Şimdiye kadar hiç araç muaynesine girmedim. O yüzden bu konuda inanılmaz bilgisizim. Ekte birkaç sorum olacak. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
1-İstanbul Anadolu yakasında Üsküdar-Altunizade-Kadıköy-Acıbadem taraflarında bir muayne istasyonu var mı? (Göztepe köprüsünün orda muayne istasyonu yazan yeri devamlı görüyordum. İnanılmaz kuyruk oluyordu. Her istasyon böylemidir? )
2-Muayne istasyonları haftasonları çalışıyormu?
3-Bir muayne kaça çıkıyor? (Toplam maliyetini bilip kendimizi ona göre ayarlayalım değil mi...Bildiğim kadarıyla ruhsatın bir sayfası değişiyor.)
4-Benim araç 41(Kocaeli) plaka. İstanbul da muayne ettirebilirmiyim? Sorun çıkar mı?
5-Bir araç muaynesi ortalama ne kadar zaman alır? (Eğer haftasonları çalışmıyorlarsa ona göre işten izin alacağım da)
6-Ben aracın henüz 2006 2. vergisini yatırmadım. Muayneye girmek için bu verginin yatırılmış olması mı gerek?
*)Cumartesi gunler calsiorlar
*)borcu yoktur kagidi almadan muayene yapmazlar
*)147 tl olmasi vize harcinin 1 ay gecirtirysen gecikme faizi alacaklar
*)60-70 arasi yeni ruhsat cikariosun takipciye 20 lira falan alacak senden
*)vizeye girmeden ek-1 diye bir evrak war genelde wize istasyonlariin onleri daktiloyla hallediyorlar 5 tl falan
*)tarihi gecmemis yangin tupu sorun cikarir unutma ilk yardim cantasi falan eksiksiz olacak
*)sileceklerrin iyi silmeli ve farlarinda sorun yoksa cok zorlanmadan gecersin