Araç Muayine Lastik Durumu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ern1402
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ern1402

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracım 2011/3 ayında muayineye giricek, fakat bugun lastıkcıde lastıklerı ölcturdum , 3 mm nın cok az altında cıktı.. Bu durumda muayıneden gecer mi ? Yoksa az kusurlu olarak mı gecer ?

Diğer sorumsa şu ; şimdi yeni lastik alırsam asagı yukarı 700-800 lira vericem..Onun yerine :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...17-inc-siyah-temiz-jant-lastik-36539575/detay

Linkdeki gibi mesela bir lastık takımı alsam jantla daha mantıklı olmazmı tabı catlagı patlagı olmayan temiz birşey ??

Bi diğer sorumda : Muayınede kıslık yada yazlık lastık olucak dıye dıkkat edıyorlarmı ? Hani performans lastıgıyle gitsem gecer mı acaba ? Yoksa sadece et kalınlığı yeterli olur mu ??

Cevaplar için şimdiden tesekkurler :)

yazlık kışlık diye bakmıyorlarr

2 ay önce şirket aracı sokmuştuk arka lastiklerde sizin lastik derinlikleri ile aynıydı sıkıntı olmamıştı ama aracınızın lastiklerini sıfır lastikle yenilemenizde kendi can güvenliğiniz açısından öneririm

muayeneden ziyade kendi can güvenliğinizi düşünerek lastiklerinizi sıfır lastik ile değiştirin bence

yazlık kışlık diye bakmıyorlarr

2 ay önce şirket aracı sokmuştuk arka lastiklerde sizin lastik derinlikleri ile aynıydı sıkıntı olmamıştı ama aracınızın lastiklerini sıfır lastikle yenilemenizde kendi can güvenliğiniz açısından öneririm

muayeneden ziyade kendi can güvenliğinizi düşünerek lastiklerinizi sıfır lastik ile değiştirin bence

Tesekkurler , ben aracın yol tutusuyla fren anındakı durumunu felan bos alanda test ettım sıkıntı yasatmadı ıstedıgım sekılde performans gosterdı lastıkler kanatımca 15bın km daha yol gıder dıye dusunuyorum fakat 3mm az altına inmiş durumda, acaba hafıf kusur olarak gecer mı ?

Tesekkurler , ben aracın yol tutusuyla fren anındakı durumunu felan bos alanda test ettım sıkıntı yasatmadı ıstedıgım sekılde performans gosterdı lastıkler kanatımca 15bın km daha yol gıder dıye dusunuyorum fakat 3mm az altına inmiş durumda, acaba hafıf kusur olarak gecer mı ?

merhaba, 15 bin km dediğiniz cok buyuk bir rakam. lastiği slick lastik şekline gelene kadar mı kullanmak ıstıyorsunuz. bence trafik açısından da tehlike yaratıyor. zaten tüv ün amacı da bu tip araçları onarımı yapılana kadar trafikten men etmek. lastiklerinizi mutlaka değiştiriniz.

merhaba, 15 bin km dediğiniz cok buyuk bir rakam. lastiği slick lastik şekline gelene kadar mı kullanmak ıstıyorsunuz. bence trafik açısından da tehlike yaratıyor. zaten tüv ün amacı da bu tip araçları onarımı yapılana kadar trafikten men etmek. lastiklerinizi mutlaka değiştiriniz.

Ben lastıgın 3mm altına düştü derken lastık arasındaki ufak bır plastık parca var ordan ölcerek 3mm altını demek istedim genel olarak et kalınlıgı iyi bu haldeki bı lastıgı söküp atarsam evdekıler bana küfreder

Aracın en son hali (lastik )

benım bıldıgım kadarıyla lastık diş kalınlığı 8 mm civarı olması gerekıyor. siz 3 mm den bahsediyorsunuz. sonuçta para sizin, araç sizin , lastik sizin... demek isterdim ama geçen gün ışıklarda ani frenle durmak zorunda kaldım çunku eds vardı fakat arkamdaki araç duramadı. bunlara sebebiyet vermemek için lastikleri değiştirelim. sanırım hala orjinal lastikleri kullanıyorsunuz.

Linkdekı gıbı temız lastık + jant taakımı alsam mantıklı olur mu ?

günü kurtarmak olur.. yeni lastik alıcağın zaman 17" lastiğe yapıcağın harcamayıda düşün..

günü kurtarmak olur.. yeni lastik alıcağın zaman 17" lastiğe yapıcağın harcamayıda düşün..

Muayıneden gecsınde bı dahakı lastık alana kadar satarım ben bu arabayı..

Geri