Araç kullanırken uyumamak için önerileriniz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ISMMZM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uykunun derecesine göre değişir.Düzenli uyudugunuz bir kaç günden sonra uzun bir yolculuk yapacaksanız , cam açmak , kafeinli içecekler gibi çözümlerle uykunuzu biraz erteleyebilirsiniz ama birkaç gündür biriken bir yorgunluk ve uykusuzluk haliniz varsa ne yapsanız uykunuz gelir, o yüzden kenara çekip dinlenmek en saglıklısı

çek bi kamyoncu lokantasına sıcacık bi mecimek-ezogelin çorbası sonra buz gibi akan çeşmede elimi yüzümü yıkadıktan sonra 24 saat daha ayaktayım:)

kola ile kahveyi karistirip icin, bakin ondan sonra iki gun gozunuze uyku giriyormu!
(Universitede sinav zamanlarinin vazgecilmez icecegiydi..... )

Tavsiye ederim sağlam çarpıntı yapar

Şaka bir yana bence uykuyla mücadele etmenin bir anlamı yok.Yıllarca gece yolculuğu yaptım hiç uykumun geldiğini hatırlamam ama geçen yaz Kastamonu'ya giderken gece bir ara uykum geldi.Hemen müsait bir yere çektim ve 2 saat kadar uyudum.En güzeli de bu olsa gerek.

Ben konuyla ilgili bi kazamı anlatayım da en azından göz dağı olsun :) Belki o zmn uyumazsın ....

Geçtiğimiz sene amerikaydım ve eyaletler arası uzun yollar yapıoduk gezicez diye. Yollar karanlık olduğu için acayip uykusu gelio insanın, bir de hız limiti koymuşlar altımda mustangle 120 sabit hız gidince insan bunalıo. ama adamlar olayı çözmek için otoban boyunca şerit aralarına tıkır tıkır eden kedigözlerinden koymuşlar.. 2 kere uyuya kaldım şerit değiştirirken uyandım...

Bundan bir ders çıkarmayan ben, TR 'ye döndükten sonra da bi gün Beykoz'dan Göztepe'deki evime gece 4 de uykulu olarak dönüyordum... Benzin yakmamak için 90 km sabit hızla giderken gözlerim kapanıodu, orta şeride geçtim ki bişi olursa vurmadan uyanım diye.. Ama ataşehire yaklaşırken ciddi ciddi uyuya kaldım ve viraj var saha doğu ben uyanmadığımdan orta bariyerlere vurunca uyandım... araba boydan boya süründü ve ben yoluma devam ettim... NFS tipi yarış oyunlarında olduğu gibi oldu, bariyer beni toparlayıp yola koydu...

Tabi Rize yolunda bu bariyerler olmayabilir.. Ben çok ders çıkardım başıma gelen bu olaydan, o yüzden artık çok temkinliyim..

Kesinlikle sağa çekip uyumak fln lazım.. Ya da illa zorlıycak devirli fln gaz şekilde kullanacaksın.. ekonomi yapıcam diye 90 km sabit hızla gidersen bayıp uyuyosun..

saygılar
:good: :good: :good:
sabit hızla giderken benimde çok uykum geliyor, ya spor kullanacaksınız yada uyuyacaksınız arkadaşlar.

en iyisi uykunuz geldiğini hissettiğinizde yola çıkmamak.eğer yoldaysanızda sağa çekip 1-2 saat kestirmek.bundan hiç bişey kaybetmezsiniz.ama kısa bir mesafe ve düşük süratte seyir ediyor ve muhakak gitmeniz gerekiyorsa hareketli bir müzik açın ve yüksek seste dinleyin.ama buna gerek yok geceliğin ne olursa olsun ağır müzikler dinlemeyin adamın uykusu yoksa da getiriyo

otobanda düz yol insanın uykusunu getiriyor nede olsa kafA sabit düz öne bakıyorsunuz ve bda uyku getiriyor (kan dolaşımı vs) sakız çiğnemek çok iyi geliyor bu dolaşımı hızlandırmak açısından...

otobanda düz yol insanın uykusunu getiriyor nede olsa kafA sabit düz öne bakıyorsunuz ve bda uyku getiriyor (kan dolaşımı vs) sakız çiğnemek çok iyi geliyor bu dolaşımı hızlandırmak açısından...

Aynen katılıyorum. bikaç yıl önce antalya ya gitmiştim, sabahtan çıktım yola, yaz sıcağına rağmen hiç uykum gelmedi. o günün gecesi geri döndüm, Aydın otoyoluna kadar gene hiç uykum yoktu, ama otoyola giripte virajsız sabit hıza dönünce, bir uyku bastırdıki sormayın. Biraz dönemeçli ve vites değişimi gerektiren yollarda kolay kolay uyku gelmez. Sakız konusunda da hemfikirim. Şekersiz falım, dişine de bakar yoluna da :D

10 ağustosta 21:00 da yola çıktım uykum geleceğini hissettiğimde kahve ile 2 adet gripin içtim sabah 09:00 da hiç uykum gelmeden rizeye vardım, yarın tekrar dönüyorum

bacaklara çimdik, iktiza ederse tokat; oda olmadı sigara basma.. sivri bir metalle ağrılı uyaran verme.. sakız çiğneme, çekirdek yeme.. ayakkabı çıkartma.. bol küfür...

bunları diyen yılların kamyoncusu amcam.......

Geri