araç hararet yükselmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cabbar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bugün aracımla istanbula gidip geldim yaklaşık 300 km yaptım hararet 90' ın biraz üstüne çıkıyor ve fanı açıyor buraya kadar normal sanırım hava sıcaklığınıda göz önünde bulundurursak, musa usta aracın hemen ısınmasına normal demiş vardır bir bildiği ama şu radyotörün üstündeki hortum eriyecekmişcesine ısınıyorsordum ustaya herşey yolunda dedi ama bakalımbiraz daha devam edelim umarım bişey çıkmaz..

havalar ısındı bendede aynısı oldu araba hemen sogumuyor.90-92 de fan devreye giriyor

1 kmde fan açması normalmi millet?????
şimdi şöyle birsey var;
contası yanık olan bı arac bu sıcak havalarda her halukarda kendını belli eder!

contası su kanalından yansa yanma odasına su alır vede ekzos dumanından belli olur + bıdona hava basabilir + fan düzgün calısmaz

suyu eksık olsa cok cabuk ısınır fakat öyle bı durum varki suyu çok eksık olan bı aracın fan müşürüne su degmeyecektir vede fanı acamayacaktır. açsa bile düzgün açmayacaktır.

1 dakıka da fan acma gıbı bırsey söz konusu degıldır bıraz abartı vardır. egerkı 1 dakıkada acıyorsa sorun arastırılmalıdır.

şimdi şöyle birsey var;

contası su kanalından yansa yanma odasına su alır vede ekzos dumanından belli olur + bıdona hava basabilir + fan düzgün calısmaz

suyu eksık olsa cok cabuk ısınır fakat öyle bı durum varki suyu çok eksık olan bı aracın fan müşürüne su degmeyecektir vede fanı acamayacaktır. açsa bile düzgün açmayacaktır.

1 dakıka da fan acma gıbı bırsey söz konusu degıldır bıraz abartı vardır. egerkı 1 dakıkada acıyorsa sorun arastırılmalıdır.

Belki havadaki değişikliklerden bana öyle geliyor, sağolun arkadaşlar gelişmelerden haberdar ederim sizi

o arabada sorun var üstat. 1 olmasın 3 km olsun, hemen fan açmaz opelde.

şimdi şöyle birsey var;

Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim servise gidemedim, hadi hava sıcaklığından dolayı eskiden 85 i geçmeyen hararet 90 a geldi buna normal dedim ama çok çabuk ısınıyor, soğuk arabayla bakkala gidip geliyorum bakıyorum fanı açmış, neden olabilir bu çabuk ısınma...

araç çabuk ısnıyorsa sekmanlarda sorun olabilir yakması gereken yagdan fazla yag yakıyordur araba yag yakan araba çabuk ısınır...Hele şehir içinde...fan sogutmak için ugraşır durur..Araçın yagını kontrol edin eksilme fazlamı?Su eksiltmesi yoksa termostad çalışıyorsa...

Geri