araç farkları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aytac55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar bence bizim türk işciliği de çok iyi durumda.ben orjinal oto parçaları (yürüyen) üreten bir fabrikada çalışıyorum.toyota ve ford dan kalite setifikaları alıyoruz.ayrıca şuan da GM ve MERCEDES le iş görüşmeleri yapılıyor...

peki bizim araba yerli mi yabancı uretim mi nasıl anlıyacağız peki corsa c 2004

izmirdeki fabrika kapatıldı evet, işçilik önemli diyorsunuz doğrudur, ama herşeyin std. değerleri ve testleri var, dolayısı ile kötü işcilik söz konusu ise zaten ürün banttan inmiyor, hatası varsa düzeltiliyor, zaten çoğu şey elektronik olarak yapılıyor, vida civata sıkma vs aklınıza gelebilir belki, onlar da zaten belirlenen tork değerlerine göre tork tabanca ile yapılıyor en basitinden, dolayısı ile işcilik farklı olması çok zor, sadece parça kalite farkı olur, o da şu şekilde. sonuçta TR fabrikada bazı parçalar TR deki yan sanayilerden temin ediliyor, bu parçaların bazıları avrupa amerika opel vs de gönderiliyor, kötü olarak algılamayın, sadece farktan bahsediyorum. neyse işte bu yan sanayi parçaları için TR de başka Almanyada vs vs başka eş kalıplar olması gerekir, kalıplardan kaynaklanan ufak farklar kalıp çalışma tekniği enjeksiyon değerleri vs vs... bunlardan dolayı farklılıklar söz konusu olabilmektedir ama bu farkları da biz Arge ya da kalıp mühendisleri dışında pek anlamak mümkün olmamaktadır.
yani bahsettiğiniz gibi işcilik kalite vs farkı söz konusu olmaz olamaz, kimse kafasına göre üretim yapamıyor ya da onay veremiyor işin kısacası...
TR deki üretim için ............

peki bizim araba yerli mi yabancı uretim mi nasıl anlıyacağız peki corsa c 2004
bendedi arabanın motor kaputunu açtığında ön tamponun üst hizasında küçük bir tabela var şase no falan yazan metal tabela, orada üretim yılı model yılı gibi tarihler yazıyor. Eğer Türkiye'de üretilmişse (benimkinde olduğu gibi) "Türk Malı" ibaresi vardır.

kesinlikle kalite farkı var özellikle Almanya için üretilen opeller diğerlerinde çok farklı

+11111
ilaveten ilk göze çarpan almanyadaki astra g lerde frenler dördü de disk ve 5 bijon lu,türkiyede böylesini hiç görmedim.tamam ülke bazında astra veya vauxhall her neyse ismi farklı olabilir ama neden standart olarak yapılmıyor bir türlü anlamış değilim.

vectra b yi biliyordum İzmirde üretildiğinide astra f Türkiyede üretildi mi bizimki Belçika üretimiydi sanırım.

bu aracı ben yurdısından getırttım satan adam türkiye ile almanya arasında cook fark oldunu söyledi umarım doğrudur

tamam abicim işte,bende aynı şeyi diyorum,işçilik çok önemli..yani epey bir fark var..

bende yurt disinda yasiyorum opel h var ama bilmiyorum tr dekilerden farki varmi galiba motor tr de yok 1.7cdti 101hp 6 vites

Geri