Araç çekiş problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Riotable
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Riotable

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba

2008 model opel astra h marka aracımın bir problemini dile getirmek istiyorum.

Arkadaşlar aracımla giderken bazen ayağımı gazın dibine kadar basıyorum ve devirim normal bir şekilde 2bin 3 bin 4 bin derken artıyor ve arabam gayet iyi hızlanıyor .

bazen ise hangi vitesde olduğu farketmeksizin arabam 3bin devirde takılı kalıyor ve hızlanmıyor olduğu yerde sayıyor bu bnim iyice canımı sıkmaya başladı.

ustama aracı götürdüm ve bilgisayar eksantrik sensörünün değişmesi gerektiğini söyledi sizce eksantrik sensörü değişince problem düzelecek midir ?

hazır onlar değişmişken triger setine de el atalım dedi.

Sorum günceldir arkadaşlar

Yusuf Bey,
3000 devir de kesme hiç duymadım,arıza kodu ne verdi ki ustan eksantrik sensoru dedi? bu arada motorun ne?

Sayın Selim hocam

aracım 1.6 astra h 2008

yani bu problemi sürekli yapmıyor ama mesela ben ayağımı gaza dipleyince arabanın kendini ileri atmadığını hissediyorum tıkanıyor kalıyor hatta bazen araç hızı 80 se mesela 90 a çıkamıyor hız.

arıza kodunu tam olarak bilmiyorum malesef

fren gaz kontak çevirilecek(araç çalışmayacak) dene bakalım ne verecek? kod olarak

eksantrik sensörünün öyle bir sorun yapabileceğini ilk kez duyuyorum. ayrıca triger seti de öyle birşey yapmaz, ancak 2008'den bu yana hiç deişmediyse güvenlik açısından değişimi iyidir fakat bu sorunun çözümü açısından gerekli değildir

Geri