arac bagajına 50kg agırlık koysam nasıl olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thetick
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:) siz kafaya takmışsınız fizik kanunlarına karşı gelecem ben diyorsunuz anlaşıldı..

bari ağırlıkları sağa ve sola değilde aracın tam ortasında yere en yakın olacak şekilde yerleştirin:)

motor sporlarında ağırlıktan kurtulmak için önce ses izolasyon maddelerini sonra emniyeti bozmayacak herşeyi atıyorlar arabadan..

siz ağırlık eklemeye çalışıyorsunuz:)

kolay gelsin:)

50kg bukadar farkettırımı acıkcası cok tuaf geldı bana ..

agırlıgı aracın en uc ve kenarlarına koyuyorsun. şoyle dusun kapı yı menteşesıne yakın yerden ıtersen açamaz çok guç sarfedersin. ama kapı kolundan itersen ufak dokunuşla açılır. uygulanan kuvvetı merkezden ne kadar uzağa koyarsan savrulman o kadar artar....

-tuning olur, araç 5hp kaybeder. :)

araç benzinli en baba 150-200 arası bir spor yay alırsın niye kumla çimentoyla uğraşıyorsun ki?

Dikkat edersen bir kişi bile yayları kestir dememiş. İllaki ağırlık olsun diyorsan yakıt deponu her zaman dolu tut, üstelik hiç bir zararı da yok. Bu araç kamyonetmi ki arkasına yolu daha iyi tutsun diye ağırlık koyuyorsun. Öyle basit uygulamalardan medet umma, para biriktir, güzel, sağlıklı bir uygulama yap, sonuçta bu araçta can taşıyorsun. Tankerlerin hız limitleri neden 50 km ile sınırlı olduğunu bir düşün. Sıvı yük taşımak (benzin veya su hiç fark etmez) sanıldığı kadar kolay değildir. Yük devamlı yer değiştirdiği için araca hakim olmak zordur.

ağırlığı artırmak sadece otobanda yüksek süratte yan rüzgarlardan etkilenmenizi engeller..
fakat viraj kabiliyetiniz zayıflar..
ani direksiyon hareketlerinde araç çok savrulur..
yayları kestirmenizde aracın yol tutuşunu sanıldığı gibi arttırmaz..

eğer gerçekten birşeyler yapmak istiyorsanız paraya kıyacak konfordan vazgeçip sert yaylar ve bu yaylara uygun spor amortisörler satın alacaksınız..
ayrıca büyük jantlar takıp lastik yanağını küçülterek devam edebilirsiniz
yol tutuşu arttırmaya..

kesinlikle katılıyorum sert yay ve süspansiyon yol tıutuşunu artırır o yüzden opeller de bulunan sport tuşuna basıldıgında araç süspansiyoları sertleştiriyor ve hızlanıyor.. ayrıca yayı kestirirsen aracın dengesini tamamen bozarsın gerçi üstadlar daha iyi bilirler zaten gerekli açıklamayı da yapmıslar saygılar...

Son düzenleme:
ben yay kestırmeyı dusunuyorum demedımkı.. =))
dusunmuyorum dedım en basta belırttım bu arada onerılerınız ıcın cok tesekkurler buyuk ıhtımalle sadece daha sert bır yay taktırmakta hem fıkır oldum..

kesinlikle katılıyorum sert yay ve süspansiyon yol tıutuşunu artırır o yüzden opeller de bulunan sport tuşuna basıldıgında araç süspansiyoları sertleştiriyor ve hızlanıyor.. ayrıca yayı kestirirsen aracın dengesini tamamen bozarsın gerçi üstadlar daha iyi bilirler zaten gerekli açıklamayı da yapmıslar saygılar...
Bu sistem bizim emektar A kasada da var mı acaba. Ne de olsa onda da halen iş gören bir sport tuşu var :).

Vectra Adaki sport tuşu sadece otomatık vıteslerde daha yuksek devırde vıtes atmanızı saglıyor savas abı :))

bilmiyorum ki abi belki de vardır..

Geri