Arabaya kaplama yaptırmayı düşünüyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cihanpc27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cihanpc27

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkdaşlar Vectra GLS 1997 model araba aldım arabamı alalı 2 ay oldu arabanın üstünde keşerme var onu kapatmak için kaplama yaptırmayı düşünüyorum sizce nasıl olur ne kadara mal olur arabada nasıl durur? Arabanın rengi gri(zeytin)
Birde arabada sis varı yok onuda yaptırmayı düşünüyorum nerde yaptırabilirim ne kadar mal olur sizce?
Arabam bu
http://img855.imageshack.us/img855/1681/dsc00697li.jpg

tavanı sadece parlak siyah kaplatabilirsiniz ve güzel duracagini düşünüyorum malzemenin kalitesine göre fiyatlar değişiyo 150 tl den basliyo diye biliyorum.
ama arabayi tamamen kaplatmak istiyorsaniz 10 yıl garanti Meguiar's 2.000 tl ye tamponlar dağil olmak üzere kaplama yapiyo cogu yer tamponlari kaplamaz.

Aynı Sorun Benim Arabamda da Vardı. Sportif Görünmesi Açısından Mat Siyah Folyo Kaplattım Çok Güzel Oldu. Ancak Parlak Siyah Kaplatmadığıma Pişmanım. Çünkü Arabam Siyah Camlı Güneşte Çok Güzel Parlıyo Camlar. Böyle Olunca Tavan Sırıtıyo. O Yüzden Parlak Siyah Daha Güzel Olur. Ben Denizli'de 70 TL'ye Kaplattım Reklamcıda.

Arkadaşlar kaplama sonrasında sökülmek istenmesi durumunda kolay bir şekilde çıkıyor mu peki?

Boyatmak kaplatmaktan her zaman için daha ucuza gelir. Kaliteli bir kaplama malzemesi+ruhsata işletme için yapılacak masrafları unutmamak gerekir. Yok ben ruhsata işletmem denirse o zaman da trafik ekiplerince kesilecek cezayı göze almak gerekir.

tavamı boyalı araç satılırken her zaman değer kaybediyor maalesef. antalya da tavanı parlak siyah olarak 70 tl ye kaplıyorlar.

Tavana iki amaçla kaplama yapılır. Birincisi tavan boyasında hasar (yanık) veya kaportada düzeltilmesi zor bir hata vardır. İkincisi sadece zevk içindir ki bu daha çok gençlerin tercih ettiği bir metottur, ben ikinci el bir araba alacaksam, kişisel tercihim olarak tavanı veya başka yeri kaplanmış bir aracı tercih etmem.

gecen hafta arkadasın m5 ni kırmızıya kaplattık 5 yıl garantili 600 tl ben sadece tavanı carbonla kaplattırdım 60 tl parlagında fiyatı aynı parlak kaplama ile ebay da sahte sunroff satılıyor irde onu kullan cok güzel havası olur diye düşünüyorum

satılığa çıkarttığınızda farklı gözle bakabilirler. ben alacak olsam söktürüp bakarım o bölmeye...

Hocam tavanınızı kaplatmadan önce mutlaka yüzeye polisaj yaptırın. Yoksa kaplama sökülürken verniği bir miktar alabilir. Ayrıca ne olursa olsun araç kaplama amacıyla üretilmiş olan cast folyo kullanın. Cast folyo ile tavan kaplamayı da 150TL'den aşağı kimse yapmaz. Piyasada reklam folyoları ile kaplama yapıyorlar ve zamanla rengi soluyor. Ayrıca folyo sertleşiyor ve sökmek inanılmaz zor oluyor. Yapışkanı olduğu gibi boya üzerinde kalıyor.
Benim aracımda benden önceki sahibi yaptırmış, ben kalitesine güvenmeyip söktürdüm. Sökerken ısıtmadığımız kısımlarda yapışkan kaldı bir miktar ki daha bir yıl olmamıştı folyo yapılalı. Daha uzun süre dursa ne olurdu bilemiyorum..

Tavsiyem parlak siyah cast folyo. En güzel görüntüyü onunla yakalarsınız.

Geri