Arabaya Bakım yaptırdıktan sonra tekerler yağ gibi kayıyor !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mtn1543
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mtn1543

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Arkadaşlar merhaba . Geçen hafta corsa D aracımın bakımını yaptırdım. (yağ-filtreler vs , ön disk ve balata , arka kampana balatarı değişti. ve önlerde kışlık lastik , arkada ise yaz lastiği vardı usta yer değiştirmeyi önerdi bende peki dedim yani önler yazlık ,arkalar kışlık oldu .sadece değiştirdi hiç ayar yapmadı . gelelim sorunuma. araba ile giderken hafif sağ sol yapsam bile ön tekerler sanki kızak gibi sağa sola gittiğini hissediyorum. virajlara girdimmi aniden kayıyor hissi veriyor. 100 kmden sonra sanki biraz sola çekiyor gibi oluyor. ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum. + olarak . önde kışlıklar varken 40 km hızla ani fren anında araba 3-4 metrede duruyordu . şimdi önde yazlık var pati çekmiyor 40 km hızla ani fren anında küt diye duruyor. bu iyi birşeyde. bu kızak gibi kayma olayını nasıl çözerim ? şimdiden teşekkürler

Bir kere lastiklerin durumu doğru hava basinci eskime derecesi bunların hepsi sağa sola çekme frende kizaklama v.s sebep olur. Sizin önce 4 takım yeni lastik almaniz gerekli (yazlık) o zaman en guvenli şekilde aracınızı kullanirsiniz. Önler yazlık arka kışlık olmaz her lastiğin deseni kauçuk yapisi farklıdir.

lastikleri dogru taktıgına emin olun. yani sagı sola soluda saga takmamıstır inşallah. yönleri dogru ise araba saga veya sola cekiyor yolda geziyorsa rot -balansa bi ugramanız gerekecek

artı lasitk sertleşmesi olabilir yani arkadaşların söylediklerine bakmanız gerek

Geri