Arabanız Kaç Para Yakıyor....?????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Qabus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu veriler yol bilgisayarı verileri mi yoksa km dolum hesabı verileri mi?
benim araç 2004 vectra c 1.6 comfort..landi lpg ortalama şehir içi 200-225 arası yakıyor.yalnız yol bilgsayarı 9.1 lt ortalama gösteriyor hangisi doğru?

bu veriler yol bilgisayarı verileri mi yoksa km dolum hesabı verileri mi?
benim araç 2004 vectra c 1.6 comfort..landi lpg ortalama şehir içi 200-225 arası yakıyor.yalnız yol bilgsayarı 9.1 lt ortalama gösteriyor hangisi doğru?

hocam yol bilgisayarı ile dolum ölçümlerim hemen hemen tutuyor 45 lira alıyor tank ortalama şehir içi 240 km ile 260 km arası değişiyor yani ortalama 250 km yapıyorum nedense çevremdeki insanların hiç biri inanmıyor

valla bilemiyorum ben nasıl ölçeceğimi şaşırdım.yol bilgisayarını sıfırlıyorum benm ölçümümle bilgisayar tutmuyo ya ben hesap bilmiorum ya benm bilgisayar bana moral veriyo..

Opel 1.3 astra essentia yakit ...

Arkadaşim test ettin mi diye sormuşsun bir depo ile 1200 diye.
Açikçasi test etmedim.araci yeni aldim benden önceki sahibi bana böyle yaktiğini söylemişti.test edebilecek kadar yol gidemedim.
Daha bir hafta oldu.
Sehir içi ve sehir dişi karişik sakin kullanim 50 tl lik yakit ile ( 16 litre euro dizel 3.12 litre fiyati ) 300 km gitti. Yani km de 0.166 krş yakmiş.oda 100 km de 5.3 litre yakmiş.

Bu şekilde bir depo ile 165 tlye doluyor sehir içi karişik 995 km yapar.
Herhalde sadece uzun yolda gitsem 4.5 yakacağini düşünürsek sanirim çok rahat 1200 km yapacaktir.

Ayrica arkadaşlar şunu da itiraf edeyim acaip derecede acemiyim,bu şekilde böyle yakiyor.bu değerleri yakalayan varsa lutfen paylaşşsinlar benle.tesekkurler

valla bilemiyorum ben nasıl ölçeceğimi şaşırdım.yol bilgisayarını sıfırlıyorum benm ölçümümle bilgisayar tutmuyo ya ben hesap bilmiorum ya benm bilgisayar bana moral veriyo..

depoyu tam dolduruyorum 45 lira alır hiç şaşmaz tam 45 tl sonra güzergahım genelde aynı uzun otoban falan değil şehir içi sonra tüp tam biter aynı istasyona girerim yine 45 lira alır şaşmaz hep böyle ölçerim yol bilgisayarınıda arada kontrol ederim çok ufak sapma var yol bilgisayarına göre 17.5 kr çıkar benim ölçümlerime göre de 18 ila 18.5 arası çıkar.
gaza hiçbir zaman abanmam rahat sakin 2000 devir civarı vitesimi atarım kalkış çok önemli sert kalmayacaksın birde bizim konya düz hiç yokuş yok istanbul ankara biliyorsunuz çok yokuş rampa bu da önemli bir faktör

Son düzenleme:
Bence Çok Güzel Bu değerler Ksıkanıyorum 13,9 nerede 6,5 nerede

vallahı bundan önce kı aracım hyundai accentti 1.3 benzınlı. 1.3 olmasına ragmen 10 lıtre yakıyordu bır gun kafm attı dedım ben de dizel araba bınmelıyım.13300 e sattım hyundaiyi kredei borç dert bunu aldım suan çok memnununm ama parçası çok pahalı bu arabaların.

millet 16 krşlardan bahsediyo bnm astra ctdi ndn 23krş civarı yakıyo... bütün bakımlarıda yapıldı anlamadım gitti şu arabayı...

çok fazla yakıyor ama,bır ayar falan yaptır,dize 230 yakması normal değil.

200 tl benzin ile şehir dışı 945 km

Basmazsam lpg 160 yakııor. 6-7 bin devir kullansam 10 tlye ancak 30 km gidebiliyorum ((= 1,6 Vectra

20 tl lik lpg ile şehir içi 95 km yol yapıyorum

Geri