arabanın harareti 90 ın altına inmiyor klimayı acınca 100 e yaklaşıyor yardım lütfen.

seker6868

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 98 model b kasa cd arabam var arabayı calıştırdıktan sonra yola cıkıp 10 km bile yapmadan hararet 90 a cıkıyor klimayıda acınca 100 e varıyor fan actıgı halde hararet düşmüyor.:cry: ne olur yardım edin...:sorry:

Verdıgınız değerler aracın normal ısınma degerlerı degıl mı ?

90 normal ama cekiştende düşürüyor arabayı cekişten düşmesinin nedeni ne aceba...

Fazla ısınan motorda güç kaybı olur.

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum bende 93 model a kasa ful otomatik var hararet 100 hep antalyada oturuyorum ve bu harareti hiç bir usta çözemedi malesef çözülemiyor ve sonunda conta yaktı motoru taşlamaya verdik ve bu sorunu çözemediler satmaya karar verdık malsefer.:(

Malesef bizimkiler de böyle.Bneim de hiç hoşuma gitmiyor ama yapıcak bişey bulamıyoruz.95 e geldi mi orda fan açıyor ve sabit kalıyor.Kaputu açmaya kalsan zaten ateş gibi ellerin yana yana açıyorsun.
Başka dereceli ısı müşürü takanlar vardı forumda böyle çözmüşlerdi sorunlarını ama fanda sürekli çalışıyordu.Kablolar yanar diyenler olmuştu.Forumda bi arama yap.Hatta konu başlığı opel harareti sever mi ydi.

opel harareti severmi adı altında açılan konunun içinde yer alıyor 80lik musur taktırmıştı bir arkadaş ama benimkide şeytan kulağına 90 nı geçmeden açıyor. musurle alakalı olsa gerek.

aynı sorunu bende yaşadım geçen hafta klimayı devreye aldığım zaman hararet sapıtıyordu. klima fanı devreye girince soğutma suyu fanı çok kısa aralıklarla çalışıyordu. özel bir servise gidip soğutma suyu fanının alçak devrini yüksek devrinin üzerine bağladı ve sorun kalmadı bilgine....

aynı sorunu bende yaşadım geçen hafta klimayı devreye aldığım zaman hararet sapıtıyordu. klima fanı devreye girince soğutma suyu fanı çok kısa aralıklarla çalışıyordu. özel bir servise gidip soğutma suyu fanının alçak devrini yüksek devrinin üzerine bağladı ve sorun kalmadı bilgine....

Bu işlemin nasıl yapıldığını açıklayacak bir arkadaş olursa çok ikrama geçecek. Bu çözüm çok güzel. Galiba başkada bir çözüm yok gibi. Açıklayıcı bilgi dahilinde bu işlemi kendim yapmak istiyorum.

Bende hararetten bıktım arabadan soğudum en son çare olarak aracın içine fan için bir on-off düğmesi koydum baktım hararet yükseliyor tık açıyorum düğmeyi mis gibi oluyor yoksa fanın açmasını beklesem zaten 93-95 arası açıyor soğutmaya çalışırken seyir halinde olduğum için 100 dereceye çıkıyor şimdi çok rahatım tavsiye ederim

Geri