Arabanin altini vurdum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Orkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Orkan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar yaklasik 1 saat once arabanin altini vurdum. resmen arabam demir korumaligin ustune oturdu. Ne gibi bi sorun teskil eder ne yapmam lazim??

On tarafı vurduysaniz Karterin hasar alma ihtimali olduğundan yağ kontrolü yapın. Motoru yersiniz yoksa. Ortası vurduysa egzoz sistemi filan gömülü olduğundan genelde birsey olmaz ama aracın altına eğilip alttan geçen kablo ve boruları eziklik kopukluk varmı diye kontrol edin.

geçmiş olsun bi serviste arabayı havaya kaldırın baktırın

demir koruyucuya vurduysa bişey olmaz korkmayın...ama yinede eğilip bakın hiç birşey yapamıyorsanız kirko ile kaldırın arabayı girin altına bakın...

Tesekkurler arkadaslar yardimlariniz icin

Karter Muhafaza var mıydı?

Karter muhafaza dediniz de o benim bazen aklıma takılan şeydir: Şu ana kadar kullandığım hiçbir binek araçta karter muhafaza olmadı. Bir tek Peugeot Partner ticari kasa (ruhsatta özel işli) aracımda karter koruma vardı. Sertleştirilmiş siyah demirden.

karter muhafaza varsa birşey olduğunu sanmıyorum. ama alttan genel bir kontrol ettirin derim. sert darbe aldıysa motoru tutan kulaklar falan var altta belki zarar görmüştür...

Geçmiş olsun. Alt vurma işi, biraz şans valla hocam. Ben, arabamın altını çok defa vurdum. İki yıl köy yolunda kullanmıştım. Hızlı, yavaş, her türlü vurdum. Tek yaşadığım sorun, muhafazanın egzoza değmesi oldu. O da zırltı yaptı, düzeltince gitti. Çok şiddetli bir vurma ise karter zarar görebilir ama o da zaten hemen yağı akıtacağı için anlaşılır. Onun dışında çok büyük sorunlar çıkacağını sanmam.

bizim muhafazalardan hergün kıvılcımlar çıkıyor :D

Geri