tüpçü sıralı gaz sisteminin beynine laptopla giriyor.orda benzin enjeksiyon zamanlarını görebiliyor.ona göre aynı zamanlamaları sıralı tüpün enjeksiyon zamanlamalarını ona uyduruyor.Bu sefer araba benzindeki gibi baygın oluyor.Gaz pedalının yaklaşık ilk çeyreklik kısmı sankiyok.gaza daha fazla basıyorum.ama tüpün enjrksiyon zamanlarını düşürürsek durum düzeliyor.Fakat tüpün ecusu bilgileri arabanın kendi ecusundan aldığı için buayarlar bir depo sonra alt üst oluyor.Adam ilk ayarladığında arabam alt devirler de baya güçlü oluyor.Benzinden %30-40 daha güçlü oluyor.Gaza daha az basarak daha fazla tork elde ediyoruz.Buda beraberinde yakıt tassurufu getiriyor.Daha önceki yazışmalarımızda lamda (oksijen) sensörünün hasaslığının kaybetmesi fazla yakmasına ve enjeksiyon zamanlarının uzamasına neden olabileceği söylenmişti.Ayrıca araba örneğin antalyada daha iyi çekiyor.arabamdaki problem genellikle biraz çalıştıktan (1 saat) ve hararet yükseldikten sonra ortaya çıkıyor.
Bende acaba bu sensör arabanın alt devirlerdeki torkunu etkilermi diye soketini çıkarttım.Beklentim arıza lambasının yanması idi.Yanmadı.Ayrıca arabaını gidişindede hiçbir değişiklik olmadı