Arabamın km si düşürülmüş :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dmj37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2005 vectra aldım 2011 yılında 132 binde millet kafayı yemişler gözüyle bakıyordu bana. 2005 için km çok yüksek falan diyorlardı ama tık demedi maaşallah. sonra bir tanıdık 2012 yılında 70 binde vectra aldığına inandı araba 1 hafta sonra cortladı. komple motor yaptılar :D
sonra bana diyorki zaten opel motorları 100 bin görmüyormuş yapılmadan seninkide yapılmıştır falan filan inter milan dedim bende :D

İşte canım memleketimin geldiği ahlak noktası bu. Bu konuda yazılacak çok şey var ama konu gene birileri tarafından ne alaka denilerek yanlış yerlere çekileceği için es geçiyorum. Km düşüren kişilere şunu sormak istiyorum. Yaptığınız hırsızlıktır, sahtekarlıktır, kul hakkı yemektir, o ticaretten kazandığının para haramdır. O para sizin ve ailenizin kursağından rahatça geçiyor mu, akşamları huzur içinde uyuyabiliyor musunuz?

galerilerin %90'lık kısmi şeref yoksunu.
21 binde 2013 model 3 araba hepside 21 22 23 bin civarı. bunları sırayla 8 9 ve 12 bine çekip satışa koydular.
niye düşürdünüz abi diyorum kimse almazki km çok derler. ulen 21 binin neresi çok.
gerçi biz buna meyil veriyoruz birazda 2013 dizel araba bu 21 bin tabi yapar 1 senede adam yoksa niye alsın dizel. az km yapsa benzinli alır zaten.

o değil de, millet bakkala bile arabayla gider oldu, sonra da yok vergi, mergi, benzin pahalı falan diyoruz... yapılan kilometreler muazzam...

galericilerin bu pisliklerini bildiğim için önceki arabamı özellikle kendi elimden çıkardım. ilanı koydum ve sahibinden sattım. böyle adamlarla alırkende satarkende bulaşmayacaksın zaten galericiler çok para vermiyorki o fiyata zaten sahibinden verse yine hemen satabilirler ne diye galericilere para kazandırıyorlar aklım bir türlü almıyor zaten bunlar alırken kazanıyor ...aynı şekilde emlakçılar için..

Türkiyede bu durumun değişmesi için yasaların değişmesi, insanların bilinçlenmesi ve bunlar olduktan sonra eski nesil arabaların yerini büyük oranda yeni nesil arabaların alması gerekir.

2000 model Astra f vardı bende. Aracı 178.000'de satmıştım. Adamlar galericiymiş. Tekrar satılığa koymuşlar aracı. Bir baktım km 138.000'ye düşürülmüş. Tramer kayıtlarında da 174.000'de muayene olduğu çıkıyor. Satarken de benim üzerime atmıştır muhtemelen. Eğer öyleyse hakkımı helal etmiyorum.

km ile ilgili tahmin yürütün 15 yaşında araba alıyorsanız 100 bin küsürlerde olduğuna inanmak kandırılmayı göze almaktır. ortalama 15 bin x araç yaşı size aşağı yukarı km bilgisini verir...

Ben 2012 yılında ilk sahibinden bir vectra aldım 98 model 145bin kmdeydi, hiç inanmayarak almıştım ilk sahibi ve kmsine yalan gözüyle baktım, çok nadiren bu yaşta bu kadar düşük kmde araba denk geliyor. Etrafımdaki insanlar 2006 model 217bin kmde araba almama baya takıldılar, ama en azından kmnin orijinal olduğuna ikna olmam sorun olmadı, biraz sesli çalışmasına rağmen mazotunu koyup biniyorum arabaya. Her gördüğüm insana tavsiyem şudur ; kmsi düşük, boyasız araba almayın, sonra gerçekler ortaya çıktığında hayal kırıklığına uğrarsınız...Bu vakitten sonra 4-5 parçadan daha az boyası olan, kmsi düşük araba almam kolay kolay :D

okudukça herkese hak veriyorum ama gerçek olanlarda var bu adi insanlar yüzünden şimdiden aracımı nasıl satıcam diye düşünür oldum 43600km de ve ilk sahibiyiz umarım satarken yalancı muamelesi görmem

Geri