Arabamdan soğudum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmet28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahmet28

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
yağına suyuna her şeyine özen göstermeme rağmen aracım hakkını vermiyor opcom la bakıyorum sıkıntısını da soylemiyor tüpten kaynaklı bazı sıkıntılar oluyor sabahları ilk çalıştırmada ayar yeni zamanla düzeleceğini düşünüyorum asıl derdim hani motor kapagını açarsın arabadan temiz aynı ritimde bir ses gelir ya aldım alalı benim arabanın sesi böyle bi azalıp bi çoğalıyorr boyle saat gibi derler ya oyle değilde sanki nefes alıyormuş gibi benzindede gazdada aynı devir düşüp çıkıyormuş gibi ama devir saatine yansıyacak kadar değil geçen satılığa cıkardım usta motoru gayet ii dedi ben bile inanmadım şöyle bi usta baksada bu arac düzgün çalışmıyor surada sıkıntı var dese parası neyse verip yaptırasım var
acaba bende mi sıkıntı 1.2 corsa d aracı olanlar sizin motorunuzda nefes alıyor mu çalışma prensibi mi bu dısardan anlasılmıyor yanlız kaputu açıp motora bakmak lazım ustundeki tireşimdende belli oluyor

Rolanti düzensizliği olabilir bilgisayarda düzeltilir,ciddi bir durum olduğunu sanmıyorum.

yağına suyuna her şeyine özen göstermeme rağmen aracım hakkını vermiyor opcom la bakıyorum sıkıntısını da soylemiyor tüpten kaynaklı bazı sıkıntılar oluyor sabahları ilk çalıştırmada ayar yeni zamanla düzeleceğini düşünüyorum asıl derdim hani motor kapagını açarsın arabadan temiz aynı ritimde bir ses gelir ya aldım alalı benim arabanın sesi böyle bi azalıp bi çoğalıyorr boyle saat gibi derler ya oyle değilde sanki nefes alıyormuş gibi benzindede gazdada aynı devir düşüp çıkıyormuş gibi ama devir saatine yansıyacak kadar değil geçen satılığa cıkardım usta motoru gayet ii dedi ben bile inanmadım şöyle bi usta baksada bu arac düzgün çalışmıyor surada sıkıntı var dese parası neyse verip yaptırasım var
acaba bende mi sıkıntı 1.2 corsa d aracı olanlar sizin motorunuzda nefes alıyor mu çalışma prensibi mi bu dısardan anlasılmıyor yanlız kaputu açıp motora bakmak lazım ustundeki tireşimdende belli oluyor

Bu duzensizligin sebebi gaz ayarı olabilir. Sadece opellerde mi bilmiyorum ama bizim araçlarda yanlış yapılmış bir gaz ayarı, arabanın kendi beynine de sirayet edip hatalı çalışmasına sebep oluyor. Benim aracımda geç çalışmavvardı. Sıkıntı LPG regülatörü çıktı. Değiştirdim düzeldi. Geç çalışma gitti ama araba sabahları benzinde çalışmasına rağmen yerinden kalamıyor gaz yemiyordu. Benzin enjektoru dediler carbon Clean yaptık, pompa dediler kontrol edildi, bobin dediler kontrol edildi, benzin filfitresi dediler değişti ama düzelme olmadı. Benzinde gidemeyen araba LPG ye geçince duzeliyordu. En nihayetinde sıkıntı LPG ayarı çıktı. LPG kalibrasyonu yaparken benzin enjektoru ve LPG enjektoru zamanlamasi esitlenirse araç düzgün çalışıyor farkı olursa bu farklılıkaarabanın ecusunda ayarında bozup benzinde de çalışmıyor

Uzun lafın kısasını özetlemem gerek ise LPG varsa araç opel ise düzen tutmuyor. İstisnai durumlar hariç 100 araç lpg ve opel ise bana göre 75 araç sorunlu. Sorun yoksa bile sorun çıkarması an meselesi. Hakan arkadaşımızın sorunu benim aracımda da var. Araç resmen LPG manya oldu. Benzinde gitmiyor bırak gitmeyi yerinden kalkamıyor ama LPG geçtiğinde elden ayaktan çıkıyor o kadar uğraştım ama adam olmadı bende bıraktım artık.

Uzun lafın kısasını özetlemem gerek ise LPG varsa araç opel ise düzen tutmuyor. İstisnai durumlar hariç 100 araç lpg ve opel ise bana göre 75 araç sorunlu. Sorun yoksa bile sorun çıkarması an meselesi. Hakan arkadaşımızın sorunu benim aracımda da var. Araç resmen LPG manya oldu. Benzinde gitmiyor bırak gitmeyi yerinden kalkamıyor ama LPG geçtiğinde elden ayaktan çıkıyor o kadar uğraştım ama adam olmadı bende bıraktım artık.

LPG kalibrasyonu yaptırın. LPG ve benzin enjektör zamanlamasi eşit olsun sorun hallolacaktır.

LPG kalibrasyonu yaptırın. LPG ve benzin enjektör zamanlamasi eşit olsun sorun hallolacaktır.

Benim aracımda olan sistem klasik sistem tek nokta araç bu yüzden sıralı değil sanırım bu ayar sadece sıralı sistemler için geçerli.

Aracı aldım alali var bu lpg den olabilir yada başka yerde sorun var bilmiyorum ama lpg ayarı bir daha asla yaptirmam aracimda siZdeki sorunlar bendede var bu sıkıntıların lpg ayarindan olduğunu yeni anladım o arabanın nefes alması dediğim olayın gaz filtresinden olabileceğini düşünerek degistirttim filtreyi gaz ayarını da yapalım dediler 50 tl bayıldım eetesi sabah arabayı çalıştırdım motor anadol motoru gibi istop edecek gibi oluyordu o zamn dusunemedim gaz ayarindan olduğunu wurth koydum benzinle gezdim falan baya toparladı araç sonra sadece ilk motor sogukken araba 20_30 saniye benzinde ne kadar basarsam basayim 2000 devirin üstüne çıkmıyor sonra duzeliyordu yolum sanayiye düştü ustaya durumu anlattım dedi gaz ayarindan yapabilir bende ayarı yaptırdığım ustaya gittim anlattım durumu yeniden ayar yaptı o neyse motor sıcak eve geldim sıkıntı yok sabah arabayı çalıştırdım o nasıl bir çalışma içim yandı resmen motor yerinden çıkacaktı o zamn uyandım gaz ayarı arabanın değerlerini bozuyor yada yapmayı bilmiyorlar tekrar gittim ustaya dedim abi bu olmadı dedi senin araba bozuk ben ona yeni program attım falan bırak arabayı yarın al ama kesin araban bozuk bende bırakmadım zaten biraksam yarın aynı şeyi söyleyecek kalan yarım şişe wurth u bosalttim depoya benzine devam yavaş yavaş düzeliyor galiba bu gün yanan egzoz lambasini saymazsak. P0172_00 yakıt temizleme arızası bank 1 diyor

LT18i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vallahi Ahmet kardeşim para harcamak dert değil yeminle harcadığım para asla ama asla gözümde dahi değil ama karşılığını alamadığım zaman resmen uyuz ediyor beni. Senin derdini emin ol çok ama çok iyi anlıyorum.

birkaç gün sadece benzinle kullanıp düzgün bir ayar yaptırın.
bu lpg ayarını ne zaman öğrenecek bu lpgciler!!!
piyasada sağlam motorlu lpgli araba kalmıcak bunlar yüzünden...motorlar vuruntulu düzensiz çalışmaktan yıpranıp bitiyorlar resmen...

birkaç gün sadece benzinle kullanıp düzgün bir ayar yaptırın.
bu lpg ayarını ne zaman öğrenecek bu lpgciler!!!
piyasada sağlam motorlu lpgli araba kalmıcak bunlar yüzünden...motorlar vuruntulu düzensiz çalışmaktan yıpranıp bitiyorlar resmen...

Bizim ülkemizde bu LPG ustalarının kendilerine usta diyenlerin hiç düzeleceğini sanmam... mümkün değil hatta... 10 yıllık zamanı doldu diye LPG tankları tehlikeli diyenler işi gücü bıraksınlar da bence merdiven altında bu işi yapanların peşine düşsünler o adamlar 10 yıllık zamanı dolan LPG tanklarından daha tehlikeliler...;)

Geri