Arabamdaki sorunlar ve tavsiyeleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fish33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fish33

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracım Astra H kasa 2005 model 1.6 twinport easytronic. Alalı daha 1 hafta oldu fakat test suruslerinde dikkatimden kacan meseleler yavas yavas ortaya cıkıyor.Şimdilik iki sorun var ve bu ikisi de bu forumdan arastırdıgım ve okuduklarım kadarıyla bu araçlarda görülen kronik sorunlar;

1.Korna Problemi
Araçta korna kısa farları yakınca çalışmıyor, burda okuduklarıma göre bir "kelepçe uygulaması" varmış. İstanbulda yeni oldugum icin ve cok da tanıdıgım olmadıgından ilk olarak Arkas Altunizade'yi aradım.Aracın şasi numarasını verdim ve bahsedilen kampanyaya dahil oldugumu işlemin ücretsiz yapılacağını öğrendim. Fakat telefondaki şahıs bu işlemin sorunu cözemeyebilecegini aksi takdirde CIM modulune bakılacagını soyledi bende okumustum bunu, Cuma günü öğreneceğiz durumu.

2.Ekranda "Coolant Level check" uyarısı
Bu da opelim.net de arastırdıgım kadarıyla soğutma suyu seviyesiymiş sanırım. Soğutma suyu haznesi dolu fakat bu haznenin sensörünün biraz oynak oldugunu ve sabitleme işlemiyle bu sorunun cozuldugunu okudum.Telefonda şahıs, hic tamirat demeden direk "hazne değişecek" dedi. Ne kadar tutar dedim "120 tl işçilik dahil" dedi.Sizce ne yapmalıyım?

Bu meseleler hakkında ve daha sonra doğabilecek şeyler için İstanbul'da Anadolu yakasında güvenilir, işini bilen ve paragöz olmayan usta arıyorum.Öğrenci adamın en sadık sevgilisidir arabası. Fakat işin ekonomi boyutu da önemli..

Arkadaşlar Coolant Level Check meselesi ile ilgili tavsiyesi olan yok mu??

Geçmiş olsun, İstanbul da yaşıyan üyelerimiz size servis tavsiyesinde bulunacaklardır. Coolant level uyarısını büyük ihtimalle su seviye sensörü arızası nedeniyle veriyor, size tavsiyem yetkili bir servise gidip aracınızı iyice bir kontrol ettirmeniz.

Arkadaşlar Coolant Level Check meselesi ile ilgili tavsiyesi olan yok mu??

Araban öncelikle hayırlı olsun. Colant Level uyarısının en iyi çözümü, su kabının sensörü ile beraber değişmektir.

Geri