Arabam Su Kaçırıyor Bulamıyorlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mbatu66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu arabada tirger kayışı varmı, arabayı aldımdan beri kayışlar değişmedi bazen arkadaşlar konuşurken kulak misafiri oluyorum tirger kayışı koptu motor indi falan diyolar, bugun ustanın birine sordum tirger kayışınıda değiştir dedi, başka ustada bunda tirger kayışı olmaz diyor şaştım kaldım ?

Geçenlerde burada bir yazı da okudum. Aracında su kaçağını bulmak için adam aracın suyuna kırmızı mürekkep katıyor ve kaçak olan yeri buluyor ;)

Arkadaşın tekniğini ben daha önce bizzat deneyerek bulmuştum. Sanırım bu teknik bana ait :) Kırmızı mürekkep olayı çözer ancak mürekkep dolma kalem mürekkebi olsun yoksa diğer mürekkepler sıcak suyu görünce hemen pıhtılaşır ve sonrası artık termostat,borular ve kalorifer peteği tıkanabilir.Ama sizin sorununuz %99 conta yakması.

merhaba, arabanın çalışmasında sıkıntı vardı distribütör kapağında kömür varmış bitmiş onun karşısında da böyle metal bi çıkıntı varmış orasıda hafif oyulmuştu, bu dediklerimin yenisini aldık değiştirdik çalışmasındaki sıkıntı gitti, (fakat ben ustaya giderken arabada yekinme oluyordu yolda giderken contadan korktuk gittik distribütör kapağı çıktı), neyse ustaya dedimki motor üst kapağında yağlanma tozlanma (kir) vardı dedim temizleyelim gaz yağ ile güzelce yıkadık parlattık her tarafını moturun, neyse usta motor kurutmak için kompresörle hava falan tuttuk çoğu yerine sonra 10 km kadar bi yol yaptık birazda süratli kullandık (motoru bağırttık) sonra ustanın iş yerine geldik, servisteki başka aracın arkasına durmuştum 5dk sonra adam çıkmak isteyince aracı çalıştırdım, aynı dizel araba gibi çalıştı hemen istop ettim kontağa açtık kapadık tekrar çalıştırdım ses azaldı motorda ama yine gürültülü çalıştı aracı 1-2 mt geri çektik, sonra usta motora 444 koydu fincan varmış motorun içinde aracı sıkıştırdımdan dolayı ordaki yağlar boşalmış dedi bu daha iyi eder dedi, şuan 2 gündür biniyom araca ses normal, çok çabuk arabanın hararet derecesi 90 ı buluyor fan açınca düzeliyor, su azalması şuan için farketmedim, yalnız ilk baştada dedim gibi aracı farklı sıkıntıda götürdüm başıma bunlar geldi asıl sıkıntı 1. arabada yekinmeli çalışma vardı düz yolda giderken bile = şuan için düzeldi gibi, 2. motor üst kapağının şoför tarafına doğru olan kısmında bi gıcırtı geliyor ustayada dinlettim bana inanmamıştı bi abime daha dinlettim (aynı tavuk gıdaklar gibi ses) ama nerden geliyor halen çözemediler

usta conta yanık olsa diyor araban böyle çalışmaz diyor, contada sıkıntı yok diyor halen sürekli uzun yola gidiyor arac, sehir içinde nerdeyse 5 dk yerinde durmuyor, araçta sağ sola dönerken kayış sesi geliyordu bi şey olmaz bi şey olmaz dediler yolda giderken kayış durduk yerde koptu direksiyon sertleşti ustayı aradım sanayiye gittim altı üstü 15 tl lik kayış 6 aydır gacır gacır ötüyordu şuan ses kesildi beri öte derken sanırım ben motor indirtecek gibiyim.

ne yapmam lazım yardımcı olabilecek varmı ?

Geri