arabam ne kadar yakmalı ???

murat123456789

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar benim 1,4 normal lpgli 93 model astram var. ben bu araçta yakıt tasarrufunu nasıl yaparım . bazen bir depo gaz ile (31,5 litre full alıyor) 260 km bazen 280 km bazen 300 km ve bugünde 235 km gitti.ilk başlarda aygazdan alıyordum 260 km anca gidiyordu sonra tavsiyeler üzerine shell gaza geçtim ve 280 km altına hiç düşmedim hatta iki depo 300ü gördüm ama bugün 235 dedi gaz bitti bu günde kızdım bpden aldım sizce benmi yanlış sürüyorum arabayı yoksa bişeymi var . lpg ayarını 15 ğün önce bilğisayarlı yapan bi yerden yaptırdım . bujileri ve kablolarını 2 ay önce değiştirttim yani bakımı yapılmış bir araç neden bu kadar çok yakıyor . bu değerler tamamen şehir içi. biraz uzun oldu ama kusura bakmayın

bir fikri olan yokmu ???

sürüş şekli trafik durumu dur kalk aracın ayarları herşey yakıtı etkiler diye düşünüyorum bizde 1,4 opel astra var 2004 model yaklaşık 42 litre alıyor 45 litrede simit lpg tamamını doldurmuyor ve şehir içi 420 şehirler arası 450 km yapıyor..

fazla dur kalka yapmıyorum yani trafik ol kadar yogun değil konyada ancak ben biraz devirsizmi kullanıyorm anlamadım 1 depo önce 280 km giden araç bir sonraki depoda 230 km gitmesi beni baya düşündürüyor.

Geri