arabam conta yakmış mı?

calmy

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
25 Eki 2010
Mesajlar
337
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
www.kampkeyfi.com
Regülatör içinde kaçak varsa görmek imkansız. Bazen su diyaframının ya da gaz su bölmesinin arasında kaçak olabiliyor ve gaza su karışabiliyor. Ya da regülatör su bölmesinin kapağında çok küçük bir kaçak olabiliyor bunu görmek için:

LPG ciye gidip, regülatör su giriş çıkış hortumunu sıkı şekilde birbirine bağlattırın, sonra benzinde birkaç gün gezip eksiltmenin devam edip etmediğini kontrol edin. (bu durumda sadece benzinde gezebilirsiniz. Yani bu deneme sırasında lpg yi açan valfin kablolarından birini de çıkarttırın ki kesin güvenli olsun)
1.Eksiltme durdu ise regülatörün değişimini isteyin.
2.Eksiltme durmadı ise diğer hortum bağlantılarını kontrol edin.


Sıcak su dolaşımında olan çok küşük kaçaklar, damlama olmadan suyun buharlaşması sebebi ile çok zor tespit ediliyor. Ama bulmak imkansız değil.
a) bağlantı noktalarında buharlaşma artığı pas veya tuz izi aranabilir
b) Soğuk motora gaz verip gözlemlerseniz de bulunur.
 

skalaytr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
20 Eyl 2010
Mesajlar
42
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
96 model vectra B gls aracımda aynı sorunlar vardı.Araç hararet yapmıyordu su kaybı vardı hemde 2 günde bir basınçtan hortum patlatıyordu.Ankara' da devamlı gittiğim bir özel servis var oraya aracı bıraktım yapıldı aldım.Sonuçta conta yanmış değişti triger termostat bujiler değişti radyatör değişti.Motor yağ-antifiriz ve buna benzer işlemlerin sonunda 1000 tl para verdim.Şu anda gayet memnunum.Eğer sorun yaşamadan aracımı güvenle yaptıracağım biryer arıyorum diyorsan adını ve adresini msj olarak yolluyorum ;) geçmiş olsun bu arada
 
Üst