Arabam Çalışmıyor!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cinaru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cinaru

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2003 corsa 1.7 dti aracım var,biraz önce evden çıktım arabam düzgün çalıştı ancak tekliyordu...yarım saat bir yerde park ettim şimdi ise çalışmıyor...arıza lambasıda yandı,yarım depo mazotum var...ayrıca marşa bastığımda sanki karbüratörlü arabalarda karbüratör tıkandığında çıkan gibi sesler çıkıyor...yardımcı olursanız sevinirim...acaba carbon clean yaptırsam sorun hallolurmu?

Son düzenleme:
yakıtta pislik olabilir belki önce araç sorunsuz çalışıp daha sorna tekliyorsa ve stop ediyorsa ilk aklıma mazot geldi.. peki hiç arıza lambası yaktımı stop etmeden önce...

yok hiç yanmadı,çalıştırmak için marşa bastıktan sonra yanmaya başladı...umarım beyin falan diildir:((

Arka koltugun altında benzin deposu var orada yuvarlak bi demir kapak olması lazım bi kaç kere hafif sertçe tıklatıp tekrar deneyin. Orası pompanın olduğu bölge. Sorunu tam anlayamadığımdan bişey söyleyemiyorum. Yerinde görmek en iyisi olurdu bi tanıdığınız usta varsa çağırın derim

benim araba van'dan bozma gene aynı yerdedir sanırım...bana garip gelen şey...beyin olsa yolda bırakması gerekmezmiydi...2-3 gündür ufak tekleme vardı...bugün arkadaşıma geldim park ettim ve çalışmadı bidaha...sonuçta yolda bıraktı tabi ama...söylediğiniz işlemi yaptıktan sonra çalışmaz ise vurdurayımmı?

Arka koltugun altında benzin deposu var orada yuvarlak bi demir kapak olması lazım bi kaç kere hafif sertçe tıklatıp tekrar deneyin. Orası pompanın olduğu bölge. Sorunu tam anlayamadığımdan bişey söyleyemiyorum. Yerinde görmek en iyisi olurdu bi tanıdığınız usta varsa çağırın derim

dizel araçlarda yakıt pompası; kayıştan hareket alarak yakıtı pompalar; dolayısıyla motor bölümündedir; koltuğun altında depo üzerinde pompa olmaması gerekir....

dizel araçlarda yakıt pompası; kayıştan hareket alarak yakıtı pompalar; dolayısıyla motor bölümündedir; koltuğun altında depo üzerinde pompa olmaması gerekir....

motorda benim yapabileceğim bir işlem varmı peki?

Dizel olduğuna dikkat etmemiştim:) Dizel kullandığım için motor bölümünde olduğu kısmını bildiğim halde kayıştan hareket aldığını ciddi ciddi bilmiyordum. Bilgi dağarcığıma bişey daha eklendi:) Teşekkürler:)

Halil bey doğruyu söylüyor arkadaşım deponun orada sadece şamandıra var mazot pompası direk vakumluyor yani...

bence sorun yakıttan gibime geliyor pislik varsa enjektörleri tıkamış olabilir ... bide vurdurun aracı öyle deneyin fazla zorlamayın çalışırsa bi ustaya götürüp cihaza bağlasın hata kodlarına bakın eğer araç çalışıp arıza lambası yanıyorsa ustanın yanına gidene kadr stop etmeyin aracı....

Geri