araba sonradan daha konforlu olurmu?

mert_combo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2006 model opel combo aracımızın gün geçtikçe daha konforlu hale geldiğini seziyorum. Çünki bizim amortisörlerden bugüne kadar hiç fıs fıs ses duymamıştım ve şuanda duymaya başladım. Üstelik yolda giderken süper bir yaylanma ve konfor sağlamaya başladı (maşallahı var) sizce araç eskidikçemi konforlaşıyor dersiniz? :)

önceleri böyle değildi küt küt vururdu yolda

yapılan herhangi bir değişiklik yok mu yaylar amartisör aynı zmanla mı konfor oluştu.benim araçta küt küt alt takım aamartisör değişit ama hla var ses z rot değişmedi sadce usta gerek yok dedi ama ben yinede onuda deneyecem bakalım

yaylar amortisörler orjinal o konuda sıkıntım olmadı ama sadece z-rot değişti onu inkar edemem. Aldığım parçacı kendi orjinalini alma diyerek bana bir marka verdi from-plast mı ne öyle birşeydi sanırım.. Ford üretimi olduğu ve combo corsa-c uyumlu yazıyordu. Belkide bu değişikliğin tek nedeni odur diyorum.

Bu arada az önce demeyi unuttum yolda giderken özellikle asfalta yama yapılan yerden geçerken ön konsola kadar ses vuruyordu ama şimdi resmen fıs fıs yaylanıyor araç :)

maşallah diyelimde nazarımız değmesin

:D
Amortisörler yavaş yavaş özelliğini kaybetmeye başlamış gazlı olduğu için o sesi duyuyorsunuz.
Astra elegance vardı bende o da öyleydi. Servis arka amortisörler değişecek dedi. Aracı sattıgım arkadaşla beraber gittik değiştirdik. Yaylanma pek kalmadı:D

benim amortisörler gazlı değil yağlı nereden biliyorum arka sağ amortisör 2007 de değişti çukura sert düşme sonucu mefta olmuştu. Yağ akmıştı, serviste değiştirdim ve değiştiren ustaya önleride kontrol ettirdim sağlam patlak olsa yağ akardı zaten dedi

Özel servis hatta bir kaç ustaya bende gösterdim amortisörler iyi dedi.
Ama yetkili servise gittiğimizde arka amortisörler gitmiş dedi.
Ve teşhisi doğruydu değiştirince arkadaki yaylanma çukurlardaki o ses gitti.
Bilginize...

FIS FIS diyorsa amortisörler gitti kardesim:D
amortisörler cift kabinli bir kabini yag digeri gaz ;D

bak :D ;D
bildstein_querschnitt_n3.jpg

0 403 Mercedesler gibi galiba...:D
Fıssss fıssss

:)mahmut kardes mercedes otobüsleri galiba tis tis yaylanirya

Geri