Araba ruhsati ile ilgili....

endorphine

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
31.12.2007 tarihinde aldigim aracin ruhsatinda benim bilgilerim yazdigi halde vergi dairesinde arac eski sahibinin uzerine gorunuyor. Bu yuzdende tasit vergisini yatiramadim. Acaba bilgilerin guncellenmesi icin belli bir suremi gecmesi gerekiyor?

Her zaman vergi dairesindeki kayıt esastır. eger bir hata varsa (ki senin durumunda varmış) hemen gerekli evraklarla başvurup düzelttir.Muhtemelen trafikten vergi dairesine bilgi akışında bir sorun olmuştur, düzelttirmeni öneririm.Yalnız, Motorlu Taşıtlar Vergisi, adından da anlaşılacagi üzere araca ait bir vergidir yani sen bu durumda yatırmış olsan da sonradan kayıdı düzelttirsen birşey değişmez, sonuçta araca ait vergiyi ödemiş oluyorsun ve aracın borcu kalmıyor.aracın kime kayıtlı oldugu ikinci planda kalıyor.

isin kotusu biraz evvel internet bankaciligiyla odeyim dedim vergiyi, arac plakasini yazinca ''bu plakali arac sizin adiniza kayitli degil. ruhsat sahibinin bilgilerini(adi soyadi) girin'' gibi bir pencere acildi. oradada ocak ve temmuz olarak verginin birinci ve ikinci taksidi vardi. birinci taksiti tikladim ve kendi adimi soyadimi yazdim dikkat etmeden. isler iyice sarpa saracak sanirim.

ben dudulludan düzeltmişdim muamelecinin ve vergi dairesindekilerin hataları işlemmemişlr

Muameleci halledebilirmi peki?

Arac besiktasa kayitli ama. Dudulludan halledebilirmiyimki?

Problem olmaz, vergi kayda geçer.Kaydı adınıza düzeltirmek için vergi dairesini bir arayın, hangi evrakları isteyeceklermiş ögrenin

trafik şubesine gidin;içersisndeki vergi dairesine durumu bildirin;arşivden aracın ana dosyasını bulun;gerekli düzeltmeleri yaptırın;sonra vergiyi oradaki vergi dairesi kanalıyla ödeyin...

Gerek kalmadi. Umraniye vergi dairesinden duzelltirdim. Tesekkurler.

Geri