..araba pırpırlayarak çalışıor...

akyuz.cagri

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
..arkadaşlar yaz tatilinde şarj dinamosunu değiştirdim,dinamoyu tutan ayak kırılmıştı,aracımı servisten alırken aküyü değiştirmem gerektiği söylendi,o günden beri mototr pırpırlayarak çalışıor yani nefe alır gibi çalışıor,sadece otor değil aynı besteyle farlarımda titriyor,bir fikri olan.....

muhtemelen ateşleme sisteminde bir sorun var buda aracın çalışmasını ve elektrik sistemini etkilyiyor

alternatör yeterli besleme yapamıyodur araç çalışırken farlar canlı yanması lazım diye biliyorum akünün durumu nasıl

...akü uyarı ışığı yanoıyo bazen,akünün sıkıntılı olduğunu söylemişti usata,ama ssadece far değil,motorda aynı notayla nefes alır gibi çalışıyor....???şarj dinamosu çıkmaydı,acaba bozuk dinamomu takıldı??? fikir yürütemiyorum...

altarnatör besleme yapmıyorrr normalde çalıştıgında gaza basstınmı ışıklar düzeliyorr muuu

..düzelme değilde daha hızlı pırpırlamaya başlıo bu sefeer..?

Motor devri arttığı halde üretilen elektrikte sorun varsa muhtemelen alternatör üzerindeki diyodun birinde sorun olabilir. Diyot arızalı olduğu için doğru akım istenildiği gibi üretilemez ve akün ısınmaya başlar. Bu da akünü kısa zamanda bozar.

Ferdi ARAS
1.3 CDTI Corsa D Enjoy+SP
Istanbul

Son düzenleme:
Eğer elektrikten biraz anlıyorsan ölçü aleti ile alternatör çıkışını motor calısırken ölçebilirsin. Muhtemelen AC kademesinde bir değer göreceksin. Bu durumda diyot arızasının sonucudur. Kendin ölçemiyorsan bir oto elektrikçiside yardımcı olabilir. Kolay gelsin

Ferdi ARAS
Istanbul

Son düzenleme:
Aracında benzinli ise; alternatördeki sorundan dolayı ateşleme düzgün yapılamıyor ve bu durumda düzensiz çalışmayı getiriyor. Mutlaka alternatörü kontrol ettir. Bozuk alternatörün kısa sürede aküyü bozacağınıda unutma. İyi günler...

Ferdi ARAS
Istanbul

..arkadaşlar yaz tatilinde şarj dinamosunu değiştirdim,dinamoyu tutan ayak kırılmıştı,aracımı servisten alırken aküyü değiştirmem gerektiği söylendi,o günden beri mototr pırpırlayarak çalışıor yani nefe alır gibi çalışıor,sadece otor değil aynı besteyle farlarımda titriyor,bir fikri olan.....

Gardaş senin sorun elektronik sistemle alakalı aracın elektronik aksamını ve şarj dinamosu ile tesisat arasındaki kabloları kontrol ettir vs. vs.

Geri