araba kendi kendine gaz veriyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan writer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

writer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
daha öncede başıma gelmişti ama rolenti regulatörünü söküp temizlemişlerdi
dün işten dönerken gene oldu araç kendi kendine 3000 devire kadar gaz verip geri rölentiye düşüyor bunu 4 - 5 kere yapıyor ardarda tekrar düzeliyor bu regülatörün zamanı doldu anlamınamı geliyor değiştirmemmi gerekecek ve fiyat nedir bu regülatörlerde
başka bir problemi olma ihtimali varmı
araç 1994 model vectra gt

güncel cevap bekliyorum arkadaslar

hocam bu mesele benim başıma da geldi. ben kendim söküp temizledim ama sonradan yine oldu. bu sefer tekrar söktüm ama sadece temizlemek değil, sistemin nasıl çalıştığını çözüp problemi daha detaylı anlayıp, temizlemenin ötesinde, rölanti ayarlayıcının dokunma ucundaki anahtarının temassızlığına neden olan sorunu düzelttim ve şimdi 2 yıldır sorun yaşamıyorum.

bu biraz teferruatlı, alet edevat ve tecrübe isteyen bir işlem olduğundan burada anlatıp yap demek istemiyorum. ama sorununun, rolanti ayarlayıcıyı değiştirmelke çözüleceğine emin olabilirsin.

Relanti ayarlayıcıyı temizlemek, gerekirse değiştirmek gerekiyor.Temizlemek derken onu da herkes farklı yapıyor.Bence işin ehli birine iyice temizlettir ondan sonra değiştirmeyi düşün.İçindeki mil dönemeyecek kadar tıkalı ve takılmış ise düzelmeme şansıda var.
Ayrıca c20xe lerde çok çabuk kirlenmese de kelebek boğazınıda temizlettirmende fayda var.Aynı sorunu oda yapabilir.

çok teşekkür ederim arkadaşlar fiyatı hakkındada bilgi verirseniz sevinirim birde bu problemden dolayı yolda bırakırmı beni acaba aracım

bu sorun rölanti ayarlayıcısı;hava debimetresi ve gaz kelebiğinden kaynaklanıyor olabilir; temizleyerek düzelmezze değiştireceksiniz;araçta mikserli lpg varsa hava debimetresi bozulmuş olabilir....

yok sıralı brc var araçta ve bu sorun çok ender cıkıo son bir yıl önce yapmıştı kullanılan gaz ile alakası olabilirmi mesela ben shell kullanırım her zaman yada gaz yenimi gelmişti diyorum benzin istasyonuna ondanmı oldu acaba devamlı olan bişi deil yani anlatmak istediğim

yok sıralı brc var araçta ve bu sorun çok ender cıkıo son bir yıl önce yapmıştı kullanılan gaz ile alakası olabilirmi mesela ben shell kullanırım her zaman yada gaz yenimi gelmişti diyorum benzin istasyonuna ondanmı oldu acaba devamlı olan bişi deil yani anlatmak istediğim

sorun sadece lpg de varsa gadan olabilir; ama benzinde de yapıyormu aynı şeyi ona bakmak lazım ani rölanti yükselmesi olduğunda aracı benzine alın bakalım rölanti dengelenecekmi, eğer düzeliyorsa sorun gazdandır;bende bazen değişik yerden gaz alırsam ;rölantide stop etme yapabiliyor....

arkadaşlar genellikle lpg takılı opellerde bu sorun sıkça yaşanıyor yada yatan araçlarda
zamanla içinde biriken kurum az da olsa makinenin std üflemesi ve yağ buharı karışımları ile regülatör içerde balçık halini alıyor ve devamlı kullanılmayan araçlarda sıkışma yapıyor ve rölantiyi etkiliyor bu durumda sökülüp temizleniyor ama içine oynatmak için bazı arkadaşlar tornavida sokuyor ve temizleme sıvısı ile hareket ettirirken o hassas ve mm lik yuvada çiziklere ve eziklere sebeb oluyorlar bu durumda kurtarılabilecek regülatör değişmek zorunda kalıyor bi dünyada para siz siz olun işin ehline elletin herkeze diil

Geri