Araba çalışmıyor !!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Flea_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flea_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar, yaklaşık 2 aydır arabamdan uzağım, sağ arka cam krikosunu bozmuşlar ve araba nazlanarak çalışıyordu 5-6 saniye marş bastıktan sonra çalıştırabiliyordum. Az önce akşam serinliğinde bir bıcı bıcı yapalım dedim ancak ne kadar marş bassam da araba almıyor marşı, ihihihihi diye marş dinamosundan ses geliyor o tamam ancak marşı tam aldı derken 300 400 devire geliyor sonra geri kapanıyor motor. İzlenimlerime göre arabanın burnu bayır yukarıyken takırt diye alıyor marşı hemen çalışıyor ancak arabanın burnu bayır aşağıyken almıyor marşı, kontağı çevirdiğimde vıtırtırtırtır diye ses gelirdi normalde, o gelmedi, benzin pompası nanay mı oldu sizce?

depodaki benzin hortumuda olabilir çatlak kırık varsa..

pompa gibi...

bencede pompada sorun var gibi

Yakıt basmıyo olabilir,yakıt az olabilir,ateşlemede sıkıntı olabilir vb vb vb

Yorumlar için sağolun 10 litre kadar benzin var depoda az değil bu yakıt vurdurarak çalıştırsak bişey olurmu acaba ?

Yorumlar için sağolun 10 litre kadar benzin var depoda az değil bu yakıt vurdurarak çalıştırsak bişey olurmu acaba ?

Vurdurma pek sağlıklı bir durum değil... başka yerden sorun çıkarmasın sonra.

Öncelikle geçmiş olsun Mert..Umarım çok büyük bir problemi yoktur..Benzin pompasının ömrü nihayete ermiş gibi görünüyor..Aracın tüm tesisatı çalışır halde iken marş almamasının en kuvvetli ihtimali bence benzin pompası..Ben de aynı durumu yaşamıştım..Fakat Usta nın dediğine göre benzin pompası tıkanacak durumda iken araç çalışır, giderseniz 1000 km de gider ancak bir kere stop ettirdiniz mi o an tıkanırsa bir daha çalışmaz dediler..

Öncelikle geçmiş olsun Mert..Umarım çok büyük bir problemi yoktur..Benzin pompasının ömrü nihayete ermiş gibi görünüyor..Aracın tüm tesisatı çalışır halde iken marş almamasının en kuvvetli ihtimali bence benzin pompası..Ben de aynı durumu yaşamıştım..Fakat Usta nın dediğine göre benzin pompası tıkanacak durumda iken araç çalışır, giderseniz 1000 km de gider ancak bir kere stop ettirdiniz mi o an tıkanırsa bir daha çalışmaz dediler..

Eyvallah nadir abi, usta aramak lazım bilecikteyim :confused:

Sağol serdar, arabayı ben çok önemserim koltuklara susam dökülmesine bile tahammülüm yok o derece ama 2 ay ayrı kaldıkmı bişeyler oluyo özlüyo galiba beni :( Kontağı açtığımda marşa basmadan normalde benzin pompası vuu diye ses yapar, benimki vıtıtıtı abuk subuk bi ses çıkardı geçenlerde, kapa aç yaptım düzeldi 2-3 saniyede de olsa yedi marşı. Hergün kullandığım zaman tık yok anında alıyor marşı ama 3-4 gündür paates çuvalı gibi evde oturdum uyudum tembellik had safhada, sık kullanmayınca böyle oldu. bugün herhangi bir ses duymadım marşa basıyorum yemiyor, defalarca denedim tepki vermiyor. Hiç sevmediğim bir komşumun gerzek diye nitelendirebileceğimiz oğlu cins cins bakıp 2012 caddy i çık diye tek marşta çalıştırınca inan böyle boğazıma oturdu bişeyler. Emre Ünan ve Semia abilerimizi bekliyorum görseler de ufaktan bir bilgi edinsek.

Mert araçta LPG var mı?

Geri