Araba Çalışırken Motorda Vuruntu ve Tırıltı

Bugün Opel müşteri hizmetleri ile görüştüm adamlar resmen yüzsüzün önde gideni. Kaç yıldır böyle problemlerle karşılaşıyoruz hiçbir şey olmaz sonuçta orjinal parça kullanacaz gibi ayaklara yatıyorlar. Gerekirse hukuki yollara başvururum motoru sıfırıyla değiştireceksiniz dedim sakinleştirmeye çalıştırdılar şikayetimi iletin dedim direttim şikayetimi not aldılar gerekli işlemleri yapacağız dediler.
Adamlar resmen yüzsüzler, esnaf gibi hareket ediyorlar malı satana kadar yüzüne gülüyorlar ondan sonra çirkefleşiyorlar bakalım hayırlısı ne olacak son durum.

opelin netten hatırı sayılır bir hizmet daha .. :)
peşini bırakma ...
o zaman şimdiden herkeşe senden çay ... :)

İnşallah...)

normalde sıkıntılı bir süreç bu sıfır araçlarda sorun çıkması ve değişim olayları ama sizin durum sizin lehinize biraz daha farklı.forumda sıfır aldıkları araç boyalı olduğundan geri vermek için çabalayan bazı arkadaşlar vardı. bu arkadaşlar forumda yazdıklarına göre paralarını aldılar fakat baya bir uğraştılar.çünki boya konusu sıkıntılı. satıcı sen bizden aracı aldıktan sonra boyattın diyebilir.bunun ne zamn yapıldığını araştırmak da süreci sıkıntılı hale getirir. sizin durumda 5000 km deki araç segman piston istiyor. motorda üretimden kaynaklanan bir sıkıntı olduğu aşikar. direk değişimi hiç zorlamadan yapmaları lazım.
geçen sene dizüstü bir bilgisayar almıştım. 15 gün geçmeden pc arızalandı. aldığım yer servise gönderdi. servis parça değişimi yapıp geri göndermiş. baktım yeni bilgisayarda parça değiştirmişler ben bunu istemiyorm dedim. onlarda hiç itiraz etmeden tabiki size yeni vereceğiz zaten dediler. ürününüzde parça değişmiş yani fabrikadan bize hatalı gelmiş,ayıplı ürün statüsünde iade alıyoruz dediler. bende başka marka pc aldım.
bu ürünler fabrika kaynaklı hatadan dolayı direk değiştirilir. benim aracım daha 5000 km de sıkıntı fabrikanın ürünü ayıplı üretmesi diye diretin.

motor 5000 de sökülürse opal la akraba olursunuz

Önce sorunu servis bir açıklasın bence sonra çözüm alternatiflerini sunsun Opel Yetkili servislerini hepimiz biliyoruz muhtemelen yokuş yapacaklar onarımı bizden denecek bir parmak bal misali sizi yollamak isteyeceklerdir.
Şayet aracınız garanti kapsamında ayıplı durumda ise ve siz bundan eminseniz yeni araç veya yeni motor talebiniz varsa öncelikle servise bir dilekçe yazın sundukları tamiri kabul etmeyip yeni motor veya yeni araç istediğinize dair malum servis müdürü olumsuz cevap verecektir.(yazılı olarak bu evrakı alın vermek zorunda elden verilmezse bu evrak aps ile ptt yoluyla yollayın 15 gün içinde cevap verilmezse olumsuz verilmiş kabul edilir;))
Bu dökümanla iki yol var ya Tüketici Mahkemesi yada Sulh Hukuk Mahkemesi
Tüketici Mahkemesinin yaptırım gücü az sürec hızlı (cok cok 1 ayda sonuclanır) ama etkili masrafıda yok!
Sulh Hukuk olursa tercihiniz servise mahkeme açmadan evvel bir bilir kişi tayini isteyip sorunun kimden kaynaklı olduğu sizden mi? araçtan mı ? servisten mi? buna ayrıca araçtaki masrafa dair değer biçecek şekilde rapor verir tabi servis bilir kişiyi yolsuzluğa teşvik edebilir mahkemeden keşif talebibnde bulunursunuz hakim ve heyetle birlikte gidersiniz tutuşurlar:)
Bu rapor olumlu olursa artık dava açabilirsiniz her şey kesin ve kanıtlanmış olur mahkeme uzun sürer belkide 1 yıl ama sonuc olarak bu arada gecen sürede araçsız kalmanız bu yönden mağduriyetiniz maddi manevi karşılanır bir bedel taleb edersiniz ayrıca mahkeme masrafları avukat vs. hepside geri size ödenecektir.(Bu esnada servis size karşı dava açabilir avukatları tehdit edebilir kötü reklam yapmanızdan ötürü mahkemeye vermek gibi yemdir aldanmayın derim bu dediğim raporları alın merak etmeyin sonuc lehinize olur ayrıca bir süre sonra bakacakları durum ciddi size davanızı geri çekme talebinde bulunurlar )
Tabiki Sulh Hukuk Mahkemesi kararı geç olsada kesindir söke söke alırsınız yeni aracınızıda ayrıca davada bu servisin vergi levhasının iptalinide isteyin servisi ve yönetiminide sikayet edinki servisin kapatılmasına kadar gider bu istek Opelin bu servisi kapatmasına kadar yada agır bır cezai yaptırıma kadar gider bunu asla göze alamazlar yok etmek istiyorsanız yol bu ... Geçmiş olsun
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20320387.asp
Avukatınız bunu da örnek teşkili için kullanır Opal aynı bayi olsa gerek !!

Son düzenleme:
amirim süpersin bu bilgiler için avukatlar en az 200-250 lira istiyor ... .:))

Arkadaşlar yazılanları okudum şuan benimde başımda böyle bir problem var ne yazık ki :(
Bu corsada sonucu bilen var mı acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim benimde aracım daha 12.000 Km de ve aynı sorunu yaşıyorum araç değişim talebim oldu bir iki güne bana dönüş yapıcaklarmış.

5 bindeki araca segman piston atılıcak deniliyor motorun yarısından fazlası sökülücek hiç bulaşmayın derim gerekirse hukuki işlemleri başlatın hakkınızı arayın para kolay kazanılmıyor.

Geri