AP Plakalar Resmen Sahtekarlık

Fætih

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 May 2008
Mesajlar
9,372
Tepki puanı
2
Puanları
38
Yaş
32
Siteyi ziyaret et
öncelikle ap değil app plaka.
app plaka basan adamlar dolandıcı kefesine neden giriyor onu anlamadım.
adam plakadan önce ruhsatı basabilecek kıvamda birisi. ruhsatı kılıfına uyduran adam altı üstü sacdan olan plakayı basamayacak kabiliyette midir ? bence değildir.
app plakaları hgs ogs eds ne kadar 3 harfli ve radar varsa okuyor merak etmeyin. 1 ay önce kuzenim otobanda 2 tane radar yedi app plakalı arabasıyla.
benimde ön plakam orjinal arka plaka pleksi plakalık taktığım için app. font olarak beşiktaş baskı diye geçen baskıdan. normal baskıdan tek farkı daha büyük fontlara sahip.
bir laf var ya minareyi çalan kılıfını hazırlar diye o misal. sahte takacak adam her türlü işini halleder.
hatta bir borçlum var adam samsunda bafrada polis. arabası skoda octavia. 2004 model. rengi kahverenginin enteresan bir tonu ruhsattada parantez içinde bişey yazıyor.
adamın boşanan karısı bizimle görüşmüştü hırsını alamamışta. adam arabaya sahte takmış. aynı model renkte Türkiye'de 1 tane daha varmış o arabadan.ankarada aracın sahibide. adam trafik polisi samsunda 1 ay sonra denk geldi araba şöförler odası mühürlü plakası ve orjinal trafik baskısıyla olan plakasıyla. yani adam app'ye bile tenezzül etmemiş :D
 

lampard

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Ara 2007
Mesajlar
3,683
Tepki puanı
1
Puanları
36
Siteyi ziyaret et
Hukuksal olarak sahtekar sayılmıyorlar elbette.dolandırıcı demek agır kacmıs olabılır ama yapılmamalı düsüncesındeyım.örnek vereyim arabalarım km sıyle oynayan ustalar vardır sanayılerde bu ınsanların var olusu problemdır.nedenmı onlar alenen bu ısı yapmasalar kımse dusuremeyecek belkıde.sıgara parasına km dusuruluyor.yanı ınsanımızın aklında yok belkı ama o ıslemın o kadar kolay yapılıyor olusu ınsanların aklına karpuz kabugunu getırıyor.
Dusunun gencler arabayla bır sahsı tacız edecekler dıyelım beyaz dogan sahın marka bır otoyla gıdıp farklı bır plakayla fılmlı camlarla yaparlar bu ısı.app plaka olmasa o kısıler ellerıyle plaka uretene kadar vazgecerler belkıde ama yapan kısılerın olusu ısı basıt ve kolay bır hale getırıyor.
Bu arada bende bır ara app kullandım vazgectım sonra app kullananların hepsı sucludur demıyoruz zaten bu ısler kanunı olsun sorun yok.
Trafıkte oyle app ler gordumkı adam hat sanatıyla yazdırmıs app yı sanırsın okuyamadım desem yerıdır.sımdı ıs mı bu.buda ısın farklı bır yonu.



E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,520
Tepki puanı
254
Puanları
83
Siteyi ziyaret et
Eskiden her pres alan plaka basamıyordu, plaka basmak için emniyetten izin belgesi alınıyordu, araç sahipleri plaka bastırmak istediklerinde trafik şubesinden bir yazı aldıktan sonra plakacıya gidip plaka bastırılırdı, basılan plakalar mühürletilmek için tekrar trafik şubesine götürülür, görevli polis eski plakayı (varsa) imha etmek için alır, yeni plakayı mühürlerdi.
Günümüzde bir çok resmi aracın bagajında birden fazla sivil plaka taşınıyorsa biz neyin kavgasını yapıyoruz ki? Devlet resmi araçlara (sivil polis vb.leri hariç) neden sivil plaka, çakar lamba takmaya ihtiyaç duyar ki? Bu durum imam/cemaat veya balığın baştan kokmasına en güzel bir örnek değil midir? Yasalara uymayan devlet vatandaşlarına yasalara uy diyemiyor, diyemediği için de özellikle son yıllarda kimin eli kimin cebinde olduğu belli değil. Sen kalk kaçak geçişler nedeniyle sürücülere binlerce liralık ceza kes, kesilen cezaları tebliğ etme, rakamlar büyüyünce de "pardon yanlışlık olmuş" de, kesilen cezaları olabildiğince düşür. Ben bu mazeretleri yemem. Maden cihazlarınız devamlı yanlışlık yapıyor o zaman neden halen kullanılıyor? Halen kullanılıyorsa o zaman cihazlar sağlam, idarecilerin zihniyeti bozuk demektir. Bir insan hiç gitmediği bir şehirde radar veya başka bir trafik cezası yiyorsa, görüntülerde de başka bir marka araca denk geliniyorsa bilin ki o aracın plakası kopyalanmıştır. Çevirmelerde polis genellikle araç ruhsatına ve ehliyete bakıyor, hangi polis eğilip aracın plakasına bakıyor? ;)
 

Burak K.

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Eyl 2009
Mesajlar
5,446
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
31
www.burakkaya.net
Ülke olarak bütün dertlerimiz bitti app plakaya mı sardık? Zevktir,keyiftir. Ruhsatta yazan plaka okunaklı şekilde yazıyorsa,kimse de bişey diyemez.
 

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Haz 2009
Mesajlar
21,572
Tepki puanı
9
Puanları
38
Yaş
48
www.engelsizdostlar.com
Bir arkadaş söyler mi dünya üzerinde böyle saçma salak bir şey var mı?
 

Nobran

Emektar Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Eyl 2013
Mesajlar
1,163
Tepki puanı
256
Puanları
83
Yaş
34
Siteyi ziyaret et
Nüfus cüzdanımda yada ehliyetimde kullanılan yazı tipi de beni rahatsız ediyor. Ben farklı bir yazı tipinde etrafa karşı şekil yapmak için böyle kullanmak istiyorum desem olur mu? Sonuçta fotoğraf benim fotoğrafım TC kimlik numaram da bana ait. Kağıt işi bir şekilde halledilir diyerek sahte nüfus cüzdanı yaptırıp kaplatsam ve göstermem gereken yerlerde şekil yapacağım diye sahte cüzdanı göstersem olur mu? Kimseyi dolandırmıyorum bana ait olan bilgileri "yazı tipini" değiştirerek yasal olmayan yollardan farklı bir cüzdan taşıyorum o kadar. Hakim karşısına çıksam, sahte nüfus cüzdanına gerçek bilgilerimi yazdım hakim bey diyebilir miyim ?


Bu devletin resmi kurumlarının belirlediği kurallar var. Plakasız trafikte gezemezsin ama her trafiğe çıktığımda en az 5 tane plakasız araba görüyorum çünkü herkesin bir bahanesi var. Türk milletinin her konuda bir bahanesi var, herkes birbirini bir şekilde idare ediyor. O yazı tipinin fontunun da kuralları var fakat son yıllarda bu şekilli plakalar çıktı normalde öyle kafanıza göre etrafa şekil yapacağım diyerek yeni plaka bastırırsanız suçlu sayılırsınız, ama polisler sizleri idare ediyor, normalde sahteciliğe girer. Karşınızda hep iyi niyetli insanlar olduğu için en fazla bunları söktür bir daha görmeyeyim diyen polis memurları olur. Hakikaten dediğim dedik birisine denk gelirseniz evrakta sahtecilikten hüküm bile giyebilirsiniz.

Gelelim HGS ve EDS sistemlerinde kullanılan kameralara. Siz oraya kartondan bir plaka yapın o kamera o plakayı dene de tanıyacaktır. Olay yazı tipinde değil sistemin kullandığı yazılımla alakalı. Yoksa arap plakalara ceza gitmezdi değil mi?

Filmli camlarla modifiyelerle app plakayı bir tutmayın. Göz doktorundan rapor alırsanız filmi cam taktırabilirsiniz yada araca modifiye yapabilirsiniz modifiye yasaktır yaparsanız en fazla aracınızı bağlarlar cezanızı yazar gönderirler ve aracı orjinale döndürmeden trafiğe çıkamazsınız ama sahte plakanın ucu sizin hapse girmenize kadar varabilir (Plaka aynı olsa bile, kanunların belirlediği yazı tipinin dışındaki yazı tipleri sahtedir)

İllegal modifiye diye bir olay yabancı ülkelerde yok. Modifiyeli araçları kovalayan polislerin olduğu filmlerden etkilenerek adamlar illegal modifiyenin dibine vuruyorlar diyenler saçmalamışlar ki kameralı kontrol ve denetleme sistemleri zaten bu ülkelerden gelmektedir. Bahsedilen ülkelerde radar tespit cihazlarının kullanımları da serbest üstelik.

Bu illegal modifiye olayını açıklayayım. İllegal modifiye diye bir olayı yukarıda yok desem de aslında var ama bizdeki sanayiciler gibi göz göre ulu orta yapamıyorlar. Bu bahsedilen ülkelerde, araçlara belirli kurallar çerçevesinde modifiye yapabilen gerekli şartları sağlamış firmalara bu yetki veriliyor ve onlarda müşterilerine istedikleri modifiyeyi kurallar çerçevesinde yapabiliyorlar. Kafama göre arabama iskender egzoz taktırayım da ara sokaklarda bağırta bağırta gezeyim olayını yapamıyorsunuz çünkü mesela egzoz modifiyeleri desibel olarak sınırlandırılmıştır (sadece trafiğe çıkacak araçlar için, bu kısıma dikkat edin) Aracın beygir gücünü ve hızını tek başına yükseltemezsiniz, bununla paralel olarak fren ve aktarma sisteminin de güçlendirilmesi zorunludur (trafikte sadece siz yoksunuz) gibi bir sürü katı kurallar vardır. Her modifiye, firmanın bünyesindeki mühendisler tarafından projelendirilerek uygulanır öyle ki bu modifiyelerin ilkokul ve lise mezunu adamların mühendis diploması kiralayarak dükkan açtıkları sanayilerde egzozcu arap, turbo sedat gibi tabela asan adamların yaptıkları üstünkörü sözde modifiyelerle uzaktan yakından alakası yoktur.

İllegal modifiyenin bazı ülkelerdeki tanımı; devletten izin alamamış bazı kişi yada firmaların kapalı garajlarda ulu orta yapamadıkları modifiyelerdir ve herhangi bir projesi yada belgesi yoktur, çünkü o yeterliliğe sahip değillerdir.

Bir de, daha üst modifiyeler uygulandıktan sonra artık trafiğe çıkamayacak ve sadece pistlerde kullanılmasına müsaade edilen araçlar vardır ki zaten o araçların plakaları da yoktur fakat bu araçlara sahip sürücüler heyecan aramak için undergraund olarak geceleri sokaklarda buluşup trafikte yarışırlar. Kameralı denetleme sisteminden trafik polislerine uyarı gitmemesi için bu kişiler araçlarına sahte plaka takarlar ki sahte plakayı tespit etmek mi daha kolay yoksa plakasız aracı mı tespit etmek daha kolay? Tabiki plakasız aracı tespit etmek daha kolay çünkü bir Nissan GTR kırmızı ışıkta geçtiği zaman sistem plakayı algılar fakat o plakanın başka araca ait olduğu sonradan anlaşılır. Plakasız olduğu zaman o an polislere konumla birlikte uyarısı çoktan gitmiş olur.
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,520
Tepki puanı
254
Puanları
83
Siteyi ziyaret et
Ben GS taraftarıyım, o nedenle siyah yazı beyaz zeminli plaka yerine sarı yazılı kırmızı zeminli plaka bastırmak istiyorum, plaka bilgilerim doğru olduğuna göre polisin bu plakaya karışma hakkı olmamalı diye düşünüyorum. Haksız mıyım?
 

lampard

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Ara 2007
Mesajlar
3,683
Tepki puanı
1
Puanları
36
Siteyi ziyaret et
Kural kuraldır uymak vatandaslıgımızın geregıdır sacma sapanda olsalar.duzenlemeler gecıkmelıde olsa uymalıyız arkadaslar

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Nobran

Emektar Üye
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Eyl 2013
Mesajlar
1,163
Tepki puanı
256
Puanları
83
Yaş
34
Siteyi ziyaret et
Ben GS taraftarıyım, o nedenle siyah yazı beyaz zeminli plaka yerine sarı yazılı kırmızı zeminli plaka bastırmak istiyorum, plaka bilgilerim doğru olduğuna göre polisin bu plakaya karışma hakkı olmamalı diye düşünüyorum. Haksız mıyım?

Bu app plaka olayını çok karıştırdılar. Ha aralarında bi fark kaldı o farkınan çok güzel oldu. Meselam herkesin hayatına kimse garışamaz. Ha nasıl garışamaz? Ben bu şekil plaka takarım, bu bayan şu şekil plaka takar, başkası şu şekil takar. Ha hiç kimsenin kimseye karışmaya bi hakkı yok. Özgürlüğü bi dir.

https://www.youtube.com/watch?v=XR4DWbF3FFo
 
Üst