Antifriz Önerisi Hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan isyew
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

isyew

Kayıtlı Kullanıcı
63-Şanlıurfa
20211024_175327ade4f10692b8755d.jpg
20211024_175321221fe4b060d33eec.jpg
Arkadaşlar bunu bugün bimde aldım..benim arabanın da eskimişti diye düşünüyorum diye aldım ama nasıl ekleme yaparım böyle bana yardımcı olacak biri varsa çok sevinirim gerçekten...

Kerem Bey, aracınızda iyi markalar (Motul, vs.) ve GM marka haricinde antifriz kullanmayın. Böyle ucuz ve kalitesiz antifrizler aracın borularında ve kalorifer peteğinde tıkanmaya sebebiyet veriyor. Sonra 50-100 lira kar edeyim derken binlerce liralık masraf açarsınız başınıza.. Benim aracıma da uyanık Lpg ustası montaj sırasında suyu eksildi diye ucuz antifrizle tamamlamış sonra bu antifriz yüzünden kalorifer peteğini tıkamış mecbur kaldım değiştirdim (2,5 sene önce yaklaşık 3000 lira ödedim, şimdi 10 bine yaklaşmıştır belki de geçmiştir bile parça fiyatları işçilik fiyatları malum). Size önerim önce antifrizinizi ölçtürün derecesi düşük çıkarsa yalnızca orijinal GM marka ile değişimini yaptırın.

• Beğen
Tepkiler: Hasip
Kerem Bey, aracınızda iyi markalar (Motul, vs.) ve GM marka haricinde antifriz kullanmayın. Böyle ucuz ve kalitesiz antifrizler aracın borularında ve kalorifer peteğinde tıkanmaya sebebiyet veriyor. Sonra 50-100 lira kar edeyim derken binlerce liralık masraf açarsınız başınıza.. Benim aracıma da uyanık Lpg ustası montaj sırasında suyu eksildi diye ucuz antifrizle tamamlamış sonra bu antifriz yüzünden kalorifer peteğini tıkamış mecbur kaldım değiştirdim (2,5 sene önce yaklaşık 3000 lira ödedim, şimdi 10 bine yaklaşmıştır belki de geçmiştir bile parça fiyatları işçilik fiyatları malum). Size önerim önce antifrizinizi ölçtürün derecesi düşük çıkarsa yalnızca orijinal GM marka ile değişimini yaptırın.
She'll den alsam olur mu.. Orada ücretsiz değişim de yapılıyor

Berkay hocama katılıyorum, bilinmeyen ürün ve markaları aracınıza koymayın. Söylediğiniz gibi shell tercih edebilirsiniz.

She'll den alsam olur mu.. Orada ücretsiz değişim de yapılıyor
Dipnot geçeyim kırmızı renk kullanın, Shell marka kullanabilirsiniz raf ömrü dolmadığı sürece.. Değişim sonrasında da havasını iyi aldırın ki kaloriferiniz randımanlı çalışsın :) Şimdiden kolay gelsin

Ben opetin antfirizini kullanıyorum cok memnunum. Petrol ofisinin kinide çok övüyorlar. Shell de iyidir sanırım. . Kalitesiz antifriz kullanmak cok tehlikeli.

Arkadaşlar bunu bugün bimde aldım..benim arabanın da eskimişti diye düşünüyorum diye aldım ama nasıl ekleme yaparım böyle bana yardımcı olacak biri varsa çok sevinirim gerçekten...
Bu ürünü kesinlikle tavsiye etmem. Shell'i opeti de bilmiyorum. Ama motul inugel optimal'in gm antifirizden 5-10c° daha soğuk çalıştığını biliyorum. Hatta bu duruma boş yere termostatımı değiştirdikten sonra ikna olabildim. Aracınızda lpg varsa kesinlikle motul inugel optimal öneririm. Lpg motoru benzinden de sıcak çalıştırır.

Motul'de opel, Renault vb. markalar için inugel (yeni adı auto cool) optimal (g12) önerilir, vw için g13. Renkleri de farklıdır. G12 turuncu, g13 pembe. Yani araca özel geliştirilmiş ürünler. Çok pahalı olduğunu da düşünmüyorum; çünkü sürekli antifiriz değiştirmiyoruz. 5lt 250TL idi sanırım.

Bu eğer mavi antifirzse kendi evinizde oturuyorsanız radyatör suyunu boşaltıp bunu ekleyip tesisat suyunu tamamlayıp kullanabilirsiniz. Çamurlaşmayı önler en azından paranızda boşa gitmemiş olur.

Geri