• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Antifriz bitmiş bilgisi olanlar bakabilir mi ?

Kubusnn

Kayıtlı Kullanıcı
33-Mersin
OPEL corsa 2017 araç aldım aralık ayında aldığım gibi aynı gün güzel bir serviste castrol kırmızı antifriz koydurduk geçenlerde yokuş aşağı inerken bir şırıltı sesi duydum sonra bir daha dikkat etmedim çokta aktif kullanmıyorum bu gün baktık antifrizi bitmiş resmen koydurduğumuzda kontrol etmiştik bir kaç gün ne bir yere akıttığını ne de hararet yaptığını görmedik bilgisi olanlar yazabilir mi moralimi çok bozdu bu durum

+1

Mutlaka bi yerde kaçak patlak çatlak vardır iyi bi ustaya kontrol ettirin ...

Mutlaka bi yerde kaçak patlak çatlak vardır iyi bi ustaya kontrol ettirin ...
Bir kaç yerde okuyorum bilgimde yok açıkçası ilk aracım çok masraflı bir şey midir borularında vs ise

Borularda veya radyatörde sıkıntı vardır onun tesbit edilmesi lazım umarım çok masraf çıkarmadan halledilir ...

Opel sınıfında genel olarak su deposunda çatlak ve sızıntı olabiliyor. Astra J Kasada başıma gelmişti, kasis vs. birşeyden sert geçtiğinizde yada çukura aracı düşürdünüzmü bilmiyorum ama bu tarz parçalar çok kolaylıkla çatlayabiliyor. Genel olarak Opel sınıfının bu tarz malzemelerinin dayanıksız olduğunu düşüyorum.

Kontrol edilmesi gerekenler:

Radyatör alt-üst hortumları
Kalorifer hortumları
Genleşme kabı çatlağı
Radyatör petekleri
Devirdaim (su pompası)

Özellikle şırıltı sesi dediğin şey bazen küçük bir kaçak veya sistemde hava olduğunda gelir.

Antifriz değişiminden sonra hava iyi alınmadıysa:

• Bir süre sonra seviye düşer
  • Şırıltı sesi gelir (özellikle yokuş inerken)
  • Kalorifer geç ısıtır
Bu durumda genelde tekrar doldurunca normale döner.

Kapak basıncı tutmazsa:

• Buhar kaçırır
  • Dışarı damlamaz
  • Zamanla su azalır

Çok sık görülür ve ucuz çözümdür.
Sizin söylediklerinize istinaden arabanızı park ettiğinizde altında herhangi bir şekilde ıslanma damlama vs. görmediyseniz muhtemelen hava yapmıştır. Ama mantıken düşünürseniz ufak bir sızıntı veya kaçak bile su seviyesine etki edecektir. Yazdığım sıralamaya göre kontrol etmelisiniz.

• Beğen
Tepkiler: Kubusnn
Ço
Opel sınıfında genel olarak su deposunda çatlak ve sızıntı olabiliyor. Astra J Kasada başıma gelmişti, kasis vs. birşeyden sert geçtiğinizde yada çukura aracı düşürdünüzmü bilmiyorum ama bu tarz parçalar çok kolaylıkla çatlayabiliyor. Genel olarak Opel sınıfının bu tarz malzemelerinin dayanıksız olduğunu düşüyorum.

Kontrol edilmesi gerekenler:

Radyatör alt-üst hortumları
Kalorifer hortumları
Genleşme kabı çatlağı
Radyatör petekleri
Devirdaim (su pompası)

Özellikle şırıltı sesi dediğin şey bazen küçük bir kaçak veya sistemde hava olduğunda gelir.

Antifriz değişiminden sonra hava iyi alınmadıysa:
  • Bir süre sonra seviye düşer
  • Şırıltı sesi gelir (özellikle yokuş inerken)
  • Kalorifer geç ısıtır
Bu durumda genelde tekrar doldurunca normale döner.

Kapak basıncı tutmazsa:
  • Buhar kaçırır
  • Dışarı damlamaz
  • Zamanla su azalır

Çok sık görülür ve ucuz çözümdür.
Sizin söylediklerinize istinaden arabanızı park ettiğinizde altında herhangi bir şekilde ıslanma damlama vs. görmediyseniz muhtemelen hava yapmıştır. Ama mantıken düşünürseniz ufak bir sızıntı veya kaçak bile su seviyesine etki edecektir. Yazdığım sıralamaya göre kontrol etmelisiniz.
Çok bilgi vermişsiniz teşekkür ederim aktif kullanmadığım için oruç oluncada götüremedim daha .. 1 tl su indirdim döktük tam aldı akıtma falanda olmadı biraz inceledik hiçbir yerden sızıntı göremedik yarın bir ustaya götüreceğim bilgili olmayınca da bir şey yoksa bile var derler diye araştırma yapmak istedim

Ço

Çok bilgi vermişsiniz teşekkür ederim aktif kullanmadığım için oruç oluncada götüremedim daha .. 1 tl su indirdim döktük tam aldı akıtma falanda olmadı biraz inceledik hiçbir yerden sızıntı göremedik yarın bir ustaya götüreceğim bilgili olmayınca da bir şey yoksa bile var derler diye araştırma yapmak istedim
Sızıntı olmadığından eminseniz, muhtemelen hava yapmıştır. Ama siz gene işin ehli bir ustaya götürün masraf çıkarmasınlar yok yere.

OPEL corsa 2017 araç aldım aralık ayında aldığım gibi aynı gün güzel bir serviste castrol kırmızı antifriz koydurduk geçenlerde yokuş aşağı inerken bir şırıltı sesi duydum sonra bir daha dikkat etmedim çokta aktif kullanmıyorum bu gün baktık antifrizi bitmiş resmen koydurduğumuzda kontrol etmiştik bir kaç gün ne bir yere akıttığını ne de hararet yaptığını görmedik bilgisi olanlar yazabilir mi moralimi çok bozdu bu durum
Muhtemelen hava vardı onu attı. En güzeli motor tarafı yukarı gelecek şekilde deponun kapağını açıp aracı çalıştırmak. Eksildikçe az az eklersiniz. Sonra düze çekip seviyeyi kontrol edin. Fazla olmasın.

• Beğen
Tepkiler: OKANCAANNN
Geri