• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

antifirize hidrolik karışır mı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmet28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahmet28

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar yeni bakım yaptırdığım aracımda antifiriz değişti opet turuncu antifiriz koyduk neyse bu gün baktı eksiltmiş m diye biraz eksilmişti su ekledim kapağı kapattığımda antifirizin üstunde baya bir yeşillik vardı altı kırmızı üstü yeşil dedim herhalde su koyunca renk değiştirdi ama bir iş için bir yere giderken abs lambam yandı direksiyonda bir acayip geldi bana tesadüf mü böyle bir şey olabilir mi

Hidroliğin karışması bana göre mümkün değil. Eğer ki ana merkez de sorun olsa kaçak varsa motor hidroliği kadar ve eksilme olur ama direk soğutma sistemine girmesi çok zor.

antifirizin hidrolikle alakası yok.
iki ihitimal var;
birincisi kırmızı antifiriz koyduğunuz için hortumlar ve motordaki yosunlanmaları ve tortuları söktüğü için yedek kabının üzerinde birikti.
ikincisi aracınız dizelse yağ soğutma arızalandı motor suyuna yağ kaçırıyor.
üçüncü bir ihtimal hararet falan yaptırdıysanız conta yandı yağ suya karışıyor.
bu arada yağ seviyesine baktınızmı.

aracınız ne? corsa tamam ama motor? ben muhtemelen diyorum ki patina.
Bakır küfü :)

Soğutma sıvısı iyice temizlenmeden sisteme kırmızı antifriz konmuş olabilir mi? (radyatördeki su tamamen boşaltılsa bile motor kısmında 1-2 litre su mutlaka kalır)

eski kırmızı antifiriz tamamen temizlenmemiş olduğundan organik turuncu antifirizle karışınca o üstteki yesil kısım oluşmuş dedi usta sıkıntı yokmuş

çünkü yağ hidrolik karışmaz,ama eğer üstünde yeşillik varsa patina aklıma geldi ama önceki sıvı rengi ile karışınca yeşil oluştu ise doğrudur,ama yeşil renk oluşması kırmızı sarı karışımı ilginç :)

Geri