antifiriz rengi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

san

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
antifirizin piyasada birçok rengi mevcut. örneğin; kırmızı, mavi, yeşil vs..
bu renkler ne anlama gelmektedir?
opel için uygun olanı hangisidir?
sizlerin tercihleri neler ve neden?

Yetkililerde 3lt orjinal GM antifiriz 14TL mi nedi geçen aldım ben kırmızı öneirirm..

kirmizi haricinde olan renklerin icerigindeki kimyasallar yüzünden zamanla devirdaim pompasini kirilabiliyor bu sorun kirmizi antifirzlerde olmuyor tavsiye edilen kirmizidir

Şimdiye kadar hiç kırmızı renkli antrifiz kullanmadım, bununla ilgili de bir sorun yaşamadım.

Toyota servisleri orjinal kırmızı koyuyor, Opel servisleri mavi koyuyor. Ama sonuçta antifriz renksizdir, renkleri sonradan eklenir, dolayısıyla hangisi daha iyidir bilemeyiz.

Önemli olan 1-2 yılda bir tüm devirdaim suyunu tamamen değiştirmektir, çünkü yukarıda da bahsedildiği gibi antifriz bir süre sonra işlevini yitiriyor.

Toyota servisleri orjinal kırmızı koyuyor, Opel servisleri mavi koyuyor. Ama sonuçta antifriz renksizdir, renkleri sonradan eklenir, dolayısıyla hangisi daha iyidir bilemeyiz.

Önemli olan 1-2 yılda bir tüm devirdaim suyunu tamamen değiştirmektir, çünkü yukarıda da bahsedildiği gibi antifriz bir süre sonra işlevini yitiriyor.

1-2 yılda özelliğini yitirmez.Geçen gün ölçtürdüm hala 40 dereceydi.Araba 2004 model,ben 2008 de aldım.Benden önceki sahibi de muhtemelen değiştirmemiştir.

kırmızı harici antifirizler 3 yıl sonra hortumlarda tahribat yapıyor.kırmızının ömrü 6 yıl

1-2 yılda özelliğini yitirmez.Geçen gün ölçtürdüm hala 40 dereceydi.Araba 2004 model,ben 2008 de aldım.Benden önceki sahibi de muhtemelen değiştirmemiştir.

derece özelliğini yitirmez zaten, 10 yıl sonra ölçseniz de -40 derece çıkar. Ancak antifrizin en kritik özelliği korozyonu ve kireçlenmeyi engellemesi. Bu özelliğini 2-3 yıl içinde kaybediyor. İki farklı tür antifriz var, biri diğerinden çok daha çabuk bu özelliği kaybediyor. Kırmızı - mavi muhabbeti de burdan geliyor. Bizde çok bilinen bir şey değil ama Amerikada mesela çok dikkat eder tüketiciler buna.

Son düzenleme:
kırmızı harici antifirizler 3 yıl sonra hortumlarda tahribat yapıyor.kırmızının ömrü 6 yıl
üç kuruş fazla olsun :)kırmızı olsun:):kop::kop:

Geri