antifiriz hükmünde

astracı

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 2.0 vectra b aracımın motor suyunu ölçtürdüm -15 derece çıktı.Bende 1lt su çekip üzerine 1 litre antifiriz ekledim.Şimdi bu antifirizin karışması için sıcaklığın 90 derecelere çıkıp karışması mı lazım yoksa normal olarak kendisi karışırmı?Birde bu 1 lt ekleme sonucu acaba kaç derece olmuştur?Zira kar nedeniyle aracı çıkarıp ölçtüremiyorum.

antifiriz Su İle Orantılı Olması Lazım 1 Litre Antifriz sizin için -30 -35 olcaktır

arabayla 10.15 dakikalik bir gezmeden sonra antifiriz karisir.tahmin ediyorum -25 lere cikmistir yeterli olurmu olmazmi bilemem yasadiginiz yerdeki hava soguklari -25 lerde isi yeterli olmaz.daha asagiysa yeterli olur arabaya bindiginizde antifiriz degerlerini tekrar ölctürün ki kafaniz rahat etsin.ben arabaya su eklemiyorum hep antifiriz var yazli kisli ortalama degerler -35-40 derece antifirizin hic bir zarari olmaz hatta gittigi her yerde paslanma ve korozyon riskinide yok eder ,yani tavsiyem mümkün oldugu kadar antifiriz ekleyin .keske 1 lt eklemek yerine eski suyu bosalttirip tekrar antifiriz ekletseydiniz.cünkü aldiginiz o bir litre sudada antifiriz vardi bu durumda -25 lere cikmamista olabilir ölctürmek en dogru yol.

2.0 vectralar kaç lt su alıyor acaba? 6 lt diyen de var 9 lt diyende var.

kitap ciginda yazar kitapcik yoksa.vectracilara yaz daha net bir yanit alirsin.

suyu tamamen boşaltıp 3 lt kırmızı antifiriz gerisini saf su doldurdum ölçtürünce -30 çıktı. bu iş tahminle olmaz gidip ölçtürürseniz daha iyi olur.

afyondaysan donar

su motor çalıştırılmadan yani soğukken ölçülmeli.motor çalıştıktan ve su ısındıktan sonra yapılan ölçümler yanıltıcı olabilir.

daha emin olmak istiyorsanızda 6 lt gm kırmızı antfiriz alın tüm soğutma suyunu boşaltıp antifiriz koyun komple antalyada olmama rağmen tüm soğutma sistemimde full antfiriz var.

daha emin olmak istiyorsanızda 6 lt gm kırmızı antfiriz alın tüm soğutma suyunu boşaltıp antifiriz koyun komple antalyada olmama rağmen tüm soğutma sistemimde full antfiriz var.
antifiriz kutusunun üzerinde okumuştum, en ideal oranın 1 lt antifiriz 1 lt su olduğu yazıyordu. sorduğum ustalarda hepsini antifiriz koyma diye tavsiye etmişti.

Geri