Anten çekmiyor

Benım astra h 'dekı radyolar mp3 gıbı calıyor gayet net bass ve tiss alabılıyorum, antenınızın en ust parcası ınce uzun cubugu elınızle dondurerek bır sökün , sökdüğünüz yerde catlak felan varmı dıye bır bakın ıstersenız tam oturmuyor olabılır...

Onu çoktan denedim ama orda birşey gözükmüyor. Radyo iyi çektiğine göre sanırım sen şanslı olanlardansın. :) Neyse demekki genel bir sorunmuş bu radyo problemi. :)

Benim radyoda cızırtı yapıyor. Radyo frekanslarında sorun var diyordum içimden, demek bizim antenlerde sorun.!

Son düzenleme:
valla benim araçta da sorun yok.
ama çözüm için şunu önerebilirim.. şu çakmaklığa takılan transmisster lardan alın..

Bence kabloyu komple degistirip deneyin, teypden anten girisine kadar yeni kablo ile deneyin. Sorun cözülecektir.Bendede zafira varken TR ye izine geldigim zamanlarda hicbir sorun yasamadim, canavar gibi calisiyordu radyo.Bunu kroniklestirmemek lazim bence.

valla benim araçta da sorun yok.
ama çözüm için şunu önerebilirim.. şu çakmaklığa takılan transmisster lardan alın..

onu cd caları bozuk bır arkadasım kullanıyor, cakmaklıga taktıkdan sonra bos bır radyo frekansı bulmanız lazım yoksa 2 radyo bırbırıne karısıyor

onu cd caları bozuk bır arkadasım kullanıyor, cakmaklıga taktıkdan sonra bos bır radyo frekansı bulmanız lazım yoksa 2 radyo bırbırıne karısıyor
valla detayını pek bilmiyorum. bi arkadaşta gördüm. 87,5 e ayarlamış.. gayette net dinleniyo müzikler

Her türlü denemeyi yapıp radyodan net ses alamayınca ( net demekten kastım diğer otolan radyoları kadar, yani şehir içinde bir radyoyu cızırtısız dinlemek) bende AUX girişi yaptım, mp3 dinliyorum.
ama opelin radyo konusunda yetersiz olduğunu tekrarkamak istiyorum. kronik yada değil. işimi görmüyorsa anlamı yok.

Bende geçen gün FM transmitter aldım fakat beklediğimi bulamadım doğrusu. Bursa'da 87.5,105.7 gibi frekanslarda en iyi sesi elde edebiliyorsunuz fakat özellikle şarkıların başlangıcında radyodan gelen parazit sesini duyuyorsunuz. Benim gibi ses konusunda takıntılı olan insanları epey rahatsız edebiliyor. Fakat dışardan gelen biri şarkının ortasında dinlemeye başlarsa hiç bir parazit hissetmez. ;)

Aldığım fm transmitter'ı iade ettim bu yüzden. Araba'da aux girişi yok fakat müzik dinlemek için aux girişi yapmak istiyorum açıkçası. Forumda aux yapılışı hakkında konu var fakat kendim yapmak istemiyorum. Bu dışarda servislere yaptırılır heralde ama opel servisine yaptırılır mı peki? :D

çekmez abicim opelin anteni

2006 corsa sahibiyim. aynı dert bende de var. teybimi değiştirdiğim halde pek bişey değişmedi. biraz araştırma yaptım da, opellerde antel olayı biraz farklıymış. yani antenden teybe kadar doğrudan bir kablo yok ta arada başka bir zımbırtıya bağlanıyormuş. sanırım orda bir yerde sorun oluyor.

daha önce de şöyle bir konu açmıştım ama sonuç alamamıştım.
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=58314

Son düzenleme:
Geri