Anlik yakit tuketiminin yuksek cikmasi

Mekseline

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sa arkadaslar.  Arac seyir halinde iken gaza basmadigimda anlik tuketim 0.0 cikiyor.bu normal.  Bosa attigimda yada vites degistirirken anlik degerler 10-15lt/100km degerlerini gosteriyor. Biliyorum bosa atmak tehlikeli atmiyorum oyuzden ama yinede bu degerleri gostermesi normal mi?bosta iken normal rolantiye dusmesi gerekmiyor mu 0.5lt/100km gostermesi gerekmez mi?
Arac astra j 1.3dizel

Ynt: Anlik yakit tuketiminin yuksek cikmasi

Bende de aynısı mevcut. Ama 2. Vitesten Boşa atınca dediğiniz gibi anlık tüketim yüksek oluyor, biraz ısındıktan sonra ve 4 ya da 5. Vitesten boşa atınca 0.7 gibi Değerler görüyorum ben.

Bende dusuk hizlarda daha az gosteriyor. Hiz arttikca bosa atinca artiyor gibi benimki :)

Yokuş aşağı vitesteyken ayağınızı gazdan çektiğinizde 0.0 gösteriyorsa herşey normaldir :D

Boşa atınca rolantininde üstünde gösteriyor. 1.3 1.5 2 kafasına göre. Ama 10-15li değer görmedim. eğer 2de hızlanıp o zaman 20 lere geliyor birden boşa atarsanız belki o anlık kalmıştır öyle.

Ani hizlanmalarda degil bu degerler:) yokus asagi giderkn bosa atsam cikiyor :)

boşa attığnız da belirli mesafede değerler birden yükseli yormuş gibi oluyor.
daha sonrada 1,3 yada 1,7 gibi değerlerle seyrediyor.
videsde giderkende sıfır cıkıyor.

ray55 link' Alıntı:
boşa attığnız da belirli mesafede değerler birden yükseli yormuş gibi oluyor.
daha sonrada 1,3 yada 1,7 gibi değerlerle seyrediyor.
videsde giderkende sıfır cıkıyor.
tesekkurler:) ilk firsatta deneyecegim:)

Araç hareket halindeyken boşa alırsanız normalden 3 kat daha fazla yakıt tüketir. O yüzden uzmanlar yakıt tasarrufu için yokuş aşağı inerken yaparken boşa atılmaması gerektiğini söylüyorlar. Sadece ayağınızı gazdan çekeceksiniz. Tüketim 0 olur. Sıkıntı yok yani :)

Geri