Ankaraya kar yağmiş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bako
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bırakın melih GÖKÇEK'i biz kendi tetbirimizi alalım. Malisef millet olarak suçu hep başkasında ararız. kaçtanemizin arabasında 4 tane kış lastiği var, buzlu havada zincir takıyormuyuz. şahsen bende lastik yok. Ayrıca yollar bukadar agırsa bir kaç günlüğünede olsa da toplu taşıma araçlarını kullanalım.

kar yağmadığı halde 1 hafta boyunca kavşaklarda kar küreme araçlarını bekletip 28/01/2010 sabahıda sadece tuzlama çalışmasıyla yetinip insanların saatlerce yollarda sürünmesine sebebiyet vermekten dolayı Melih Gökçek e sitem etmekte insanlar haksız değiller lakin bugün arabayla epey dolaştım çankayası oranı dikmeni kızılayı eryamanı aydınlığı neresi varsa dolaştım 80-90km yaptım ve şunu gördüm insanların çoğu arabasını çıkarmamış ama yinede kar lastiği olmadığı halde trafiğe çıkma cesaretini gösteren insanların sayısıda bi hayli fazlaydı.bunların yanında kar lastiği olupta tecrubesi olmayan ne yapacağını bilmeyen dengesiz dengesiz fren yapıp trafiğin dengesini bozan insanlarında sayısı bi hayli fazlaydı.bende 4 tane kar lastiği olduğundan bugün hiçbir sıkıntı yaşamadım çatır çatır istediğim yere çıktım,istediğim yerden indim.Çok dik yokuşlar dışında diğer yolların hiçbirini belediye açmasaydı bile kendi adıma konuşuyorum pek sorun yaşamazdım.Bence öncelikle insanlar kendi önlemlerini almalılar.

Sürekli trafikte olan birisiyim.Sabah hiçbiryerde çalışma yoktu.Ama trafiği alt-üst eden tamamen bilinçsiz insanlar.Kar lastiği olmadan hemde arkadan itişli araçla 30 derece üstü eğimli rampayı çıkmaya çalışıp arkasındakileride rampanın ortasında bırakan çok cesur sürücülere mi yanarsın , kar lastiklerine güvenerek ne olursa olsun riskli bir zemin üzerinde 90 km/h hızla basıp geçene mi? Çalışma olması gerekirdi elbette ve sitemlerde sonuna kadar haklı herkes.Baktın kar yağıyor , geceden tuzlama çalışmaları başlamalıydı.Ama herşeye rağmen kuru kuruya kahramanlık duygusu baskın yada kendisine güvenemeyenler , tedbiri olmayanlar da bence toplu taşım araçlarını kullanmalı.
Karda kullanmak nispeten daha kolay , asıl zorluk ıslak zeminin donmasıyla başlayacak.Üstüne de tekrar kar yağarsa en tehlikelisi bu işte.
Allah kazadan beladan korusun.

işte bitanesi :D

peki abi yazdıklarına "balık sırtı" yol sistemini de eklesekmi?

peki köprülerdeki yaklaşım plaklarını?
İbo cum yazdımya suyu tahliye edeceksin diye:D şimdi balık sırtı desem daha fazla tekniğe gireceği için anlamayan arkadaşlar olacak, alt geçitlerdeki kurp ve eğimlerdende hafifce dokundurdum:D

Yaw hakkaten rezalet yollar. öyle böyle değil. biz bilenler için öyle tabi. Adamlar binayı yapıyo, imarlı yol yok, sonra yaptıkları binaya ruhsatı veriyolar o binaya göre yol yapıyolar, yolun karşısında imarlı arsası olan adam binayı yerine dikiyo bi bakıyolar arada 6 metre mesafe kalmış:D ee olması gereken yol 12 metre+orta refüs ve kaldırımlar-bina yaklaşımlar ve cepler???? enaz 15 metreye ihtiyaç var!!!! sonuç? yaw vatandaş geçsin ordan bişey olmaz. karşı karşıya gelirlerse biri bekler yol verir nasıl olsa:D çünkü olur olmaz adamlara bina yapması için izin ve ruhsat vermiş nası yıksın binayı değilmi:D

Aynı şey köprülerdede var, şehir planlaması diye bir mühendislik bilimi var adamın umurunda değil, ıbık zıbık yerlere alt geçit koyuyor. bilmem bilirmisiniz MHP genel merkezinin önünden yukarı çıkan bir yol var, yol zaten dar, sağda okul var solda binalar var, adam kalktı oraya alt geçit koydu karşılıklı 2 araç zor geçiyor, öyle berbat bir battı çıktıki süratin biraz fazlaysa beyin kanaması bile geçirelirisin anlık tansiyondan, tünele girmeyim sağdan gideyim desen birazda acemiysen kesin ya bordüre çakarsın yada köprü demirine süretsin.

Yuh diyorum yani.

İbo cum yazdımya suyu tahliye edeceksin diye:D şimdi balık sırtı desem daha fazla tekniğe gireceği için anlamayan arkadaşlar olacak, alt geçitlerdeki kurp ve eğimlerdende hafifce dokundurdum:D

Yaw hakkaten rezalet yollar. öyle böyle değil. biz bilenler için öyle tabi. Adamlar binayı yapıyo, imarlı yol yok, sonra yaptıkları binaya ruhsatı veriyolar o binaya göre yol yapıyolar, yolun karşısında imarlı arsası olan adam binayı yerine dikiyo bi bakıyolar arada 6 metre mesafe kalmış:D ee olması gereken yol 12 metre+orta refüs ve kaldırımlar-bina yaklaşımlar ve cepler???? enaz 15 metreye ihtiyaç var!!!! sonuç? yaw vatandaş geçsin ordan bişey olmaz. karşı karşıya gelirlerse biri bekler yol verir nasıl olsa:D çünkü olur olmaz adamlara bina yapması için izin ve ruhsat vermiş nası yıksın binayı değilmi:D

Aynı şey köprülerdede var, şehir planlaması diye bir mühendislik bilimi var adamın umurunda değil, ıbık zıbık yerlere alt geçit koyuyor. bilmem bilirmisiniz MHP genel merkezinin önünden yukarı çıkan bir yol var, yol zaten dar, sağda okul var solda binalar var, adam kalktı oraya alt geçit koydu karşılıklı 2 araç zor geçiyor, öyle berbat bir battı çıktıki süratin biraz fazlaysa beyin kanaması bile geçirelirisin anlık tansiyondan, tünele girmeyim sağdan gideyim desen birazda acemiysen kesin ya bordüre çakarsın yada köprü demirine süretsin.

Yuh diyorum yani.

geçen kanalın birinde anlatıyordu :D ben akşam yemeğinde oturrum nereye alt geçit yapacağımı nasıl yapacağımı düşünürüm diye.. bir mühendisde soruyor tabi :D yahu şehir ve bölge planlamacılar napar diye.. bizimki ben yılların belediye başkanıyım :D ben kaç tane yaptım biliyormusun sen diye yükleniyor adama :D

neyse amca nasrettin hoca misali cevabı etkili tabi.. ee 30 yıllık odacılarda o zaman ameliyatlara girsin :D :D

ağlanacak hale gülen benim gibi serseriler yüzünden bu memleket bu durumda.. :(

kar lastiklerine güvenerek ne olursa olsun riskli bir zemin üzerinde 90 km/h hızla basıp geçene mi?

Angora evlerine çıkan yokuşta bir Passat yanımdan bu şekilde geçmişti. Sonra oğlene doğru aynı yokuşun inişinde aynı renk bir passat gördüm, ışıklarda sağ kaldırımda bir direğe bindirip önü dağıtmıştı. İnşallah aynı araçtır ve aklı başına gelmiştir :hıh:

Çukurambar açıktı çayyolu kapalı.. niye ? çünkü çayyolu muhalefetin çukurambar iktidarın ;) melihinde bi işe yaradığı yok o anca kendini ve bazı yandaş işadamlarının ceplerini doldurur bi kaç isim verirdim ama neyse..

Tarih 28.01.2010 sabah saat 8.00.Kültür Başkenti seçilen ve ''Şehrinle Gurur Duy'' denilen yerdeyim.En büyük ilçelerinden birinde K.ören'deyim.Gideceğim yer Ankara'nın göbeği Ulus.7 km yol.Kar yağdığı için aracı çıkarmadım ve toplu taşıma araçlarını tercih ettim! Önce 1 saat dolmuş bekledim.Daha sonra tıka basa bi araca binip o 7 km yolun 2 saatde nasıl gidilemiyeceğini öğrendim.Hani nerde o günlerce kavşaklarda duran kar araçları? 1 tane tuzlama çalışması yapılamaz mı? 1 tur tuzlama yapsalar,o yollar zaten çözülürdü (binlerce araç geçiyor) Herneyse saat 11.00 de dükkana ulaştım kültür başkentinde.Hem kızıyorum hem üzülüyorum bu yönetime oy verenlere destek verenlere.Çünkü onlar yüzünden rezilliği biz çekiyoruz.Acaba bu ''Kültür Başkenti'' apoleti nerelere bakılıp alındı? Aylardır yarısı yıkılmış yarısı duran Asıl Ankara olan ve Ankara'nın göbeği Ulus'a bakıldı mı? Sabahları K.ören köprü trafiğine vs. yerler görüldü mü? Bunlar sadece benim gördüğüm 1 2 durum,daha nice yerler daha kötü durumda.Ama işin kolayını bulmuşlar;biraz itiraz etsen ora bizim değil,belediyeye ait demesini iyi biliyorlar.Hani derler ya oyunlarda BUG var diye.Başımızdakilerde saolsun bizim BUG'umuzu bulmuş.Hiçbir hizmet yapma,bol bol göze hoş gelen park bahçe yap,seçim yaklaşırken kömür,makarna dağıt.Böyle yapınca görülmez; mithatpaşadaki gereksiz üst geçitler,borçlar,herşey düzgünmüş gibi futbola atılmalar,aylardır kel gibi kalan kuleler ve daha sayamadığım neler neler ve yapılanlar.Oh ne güzel memleket.Bir kişide demiyorki benim yardıma ihtiyacım yok,bana iş sağlayın, çalışıyım kendim alıyım.Alışmışız hazır yatıp sürünmeye.Ondan sonrada biraz cin olan kişiler tarafından senelerce sömürülüyoruz.Benim kendi adıma ümidim kırık ülkem için,böyle gelmiş böyle gider derler ya,bu kadar şey görüyosun herkes yaşıyo rezilliği,işsizliği ama gel görki tam herşeye cevabını verecekken oyunu satıyor vatandaşım 2 torba kömüre 2 paket makarnaya.Ne demiş ünlü düşünür RTE;''Durmak Yok Yola Devam''.

Tarih 28.01.2010 sabah saat 8.00.Kültür Başkenti seçilen ve ''Şehrinle Gurur Duy'' denilen yerdeyim.En büyük ilçelerinden birinde K.ören'deyim.Gideceğim yer Ankara'nın göbeği Ulus.7 km yol.Kar yağdığı için aracı çıkarmadım ve toplu taşıma araçlarını tercih ettim! Önce 1 saat dolmuş bekledim.Daha sonra tıka basa bi araca binip o 7 km yolun 2 saatde nasıl gidilemiyeceğini öğrendim.Hani nerde o günlerce kavşaklarda duran kar araçları? 1 tane tuzlama çalışması yapılamaz mı? 1 tur tuzlama yapsalar,o yollar zaten çözülürdü (binlerce araç geçiyor) Herneyse saat 11.00 de dükkana ulaştım kültür başkentinde.Hem kızıyorum hem üzülüyorum bu yönetime oy verenlere destek verenlere.Çünkü onlar yüzünden rezilliği biz çekiyoruz.Acaba bu ''Kültür Başkenti'' apoleti nerelere bakılıp alındı? Aylardır yarısı yıkılmış yarısı duran Asıl Ankara olan ve Ankara'nın göbeği Ulus'a bakıldı mı? Sabahları K.ören köprü trafiğine vs. yerler görüldü mü? Bunlar sadece benim gördüğüm 1 2 durum,daha nice yerler daha kötü durumda.Ama işin kolayını bulmuşlar;biraz itiraz etsen ora bizim değil,belediyeye ait demesini iyi biliyorlar.Hani derler ya oyunlarda BUG var diye.Başımızdakilerde saolsun bizim BUG'umuzu bulmuş.Hiçbir hizmet yapma,bol bol göze hoş gelen park bahçe yap,seçim yaklaşırken kömür,makarna dağıt.Böyle yapınca görülmez; mithatpaşadaki gereksiz üst geçitler,borçlar,herşey düzgünmüş gibi futbola atılmalar,aylardır kel gibi kalan kuleler ve daha sayamadığım neler neler ve yapılanlar.Oh ne güzel memleket.Bir kişide demiyorki benim yardıma ihtiyacım yok,bana iş sağlayın, çalışıyım kendim alıyım.Alışmışız hazır yatıp sürünmeye.Ondan sonrada biraz cin olan kişiler tarafından senelerce sömürülüyoruz.Benim kendi adıma ümidim kırık ülkem için,böyle gelmiş böyle gider derler ya,bu kadar şey görüyosun herkes yaşıyo rezilliği,işsizliği ama gel görki tam herşeye cevabını verecekken oyunu satıyor vatandaşım 2 torba kömüre 2 paket makarnaya.Ne demiş ünlü düşünür RTE;''Durmak Yok Yola Devam''.
durmak yok yola devam sadaka kültürümüzde var evet var sadaka sadece bizde var ama eski tabiri ile eli ayagı tutmayana bakıma yardıma muhtaç olan var yoksa çalışmayıp aylık kömürü yiyecegi gelene degil ödül avrupa konseyi tafaından verildi avrupa birligi meclisi tarafından verilmedi türkiyede onca hak eden şehir varken ankaray verilmesi tuhaf adana eskişehir antalya bunu hak ediyor her nekadar sevmesemde akp menderes türelle antalyayı hak ettig yere getirdi ama oda siyasete kurban gitti aytaç durak neden her partiden girdigi halde seçiliyor neden yılmaz büyük erşen seçiliyor belediyenin yardımla seçmen endeksine bakın aldıgı oya ankara için çözümü kolayca bulursunuz

:good:

bu mantıkla bakıldığında insanların moskova da ukrayna da hiç evden çıkmamaları lazım 7 ay boyunca...

Kar yağıyorsa buna karşı alınacak tedbirler de vardır.

istanbul örneğinde olduğu gibi.

Neticede istanbulun başkanı da ankaranın başkanı da aynı partiden, dolayısıyla partizanlık yok...

ama istanbul ankaranın 3 katı nüfusuyla ne kuraklık yaşadı ne de son yağan karlarda en azından ana arterler açısından sıkıntı yaşadı.

işleri Allaha havale edecek olduktan sonra ne belediyeye ne hastanelere ihtiyacımız var.

Tevekkül tamam da bir yere kadar...

konuya tam anlamıyla aklı selim yaklaşım diye buna derler. Sizi kutluyorum...

Geri