Ankaradaki mobese kameraları çalışıyormu?

istersen dene bi aracın kırmızı ışık ve hız ihlalinden kayıt yediyse 4 taraftan fotorafı çekilmiş şekilde adresinde ceza kagıdı....:D

düz yol üstü profil köprülere kurulan kameraların neye benzediğini biliyoruz. dikdörtgen prizma şekline yakın, bildiğimiz güvenlik kameralarından. peki radar cihazı nasıl birşey? resmi fln var mı?

bu kameralar ilk hacettepe köprüsünün oraya kurulduğunda her bir kameranın yanında bir de polis arabalarının önünde duran radar cihazlarına benzer bişiler vardı. böyle gri, silindirik, sonar cihazı gibi bişi. sonar cihazı da neyse :D ama diğer noktalarda sadece kamera vardı.

şimdi o bahsettiğim cihazlardan hiçbiryerde yok. hacettepenin ordakiler de söküldü. onun yerine her bir kameranın yanında bir de küp şeklinde, önünde siyah bir cam bulunan, projektör benzeri kutular var. onlar mı radar cihazı?

samsun yolunada takıldı millet kamera önüne gelip yavaslıo haha.D

hatta radara yanaşınca gözlerim istemsizce hız göstergesi ve radar arasında gidip gelirken daha tehlikeli oluyorum bence. dikkatim dağılıyor.

Işıkları kimse sallamıyordu fakat şimdi mecburen uyacaklar kurallara.bütün ışıklara kuruyorlar kameraları,bence çok iyi oldu.insan gibi kullanmayı bilmeyen sürücülerimiz cezaları yedikce kurallara uymayı öğrenirler.

Peki benimde bir sorum olacaktı Antalyalı arkadaşlara.24 Temmuzda sabah 10-12 arası u dönüşü yasak bir yerden döndüm (sanırım bir postane önü) nerdeyse 1 ay oldu gelen giden yok netten baktım ceza gözükmüyor.O mobeseler bönüşlere çok dikkat ediyor mu ?

Not:ben dönerken karşı şeride kırmızı yanıyordu.

Geri