Ynt: Ankara'da radar alkol vs polis çevirmelerinden haberdar olma
Kesinlikle sizlerle aynı fikirdeyim Alkollü içecekleri çok severim, sık sık ta alkol kullanırım. Diğer taraftan asla ama asla alkollüyken araba kullanmadım, kullanmıyorum ve kullanmayacağım. Dışarıda alkol alacağım zaman taksiyle dönerim eve. Alkol alıp araç kullananlara en ağır yaptırımların uygulanması taraftarıyım. Diğer taraftan da radar gibi polisin kolaya kaçarak yaptığı uygulama da çok saçma. Radar koyulan yerlerin belki de % 80-90'ı o kadar gereksiz yerler ki; amaç sadece ceza yazıp vatandaşı yolarak devlete havadan para kazandırmak. Zaten araba alırken ödediğimiz 20-25 milyar vergi var, verginin de vergisi (ötv) var. Yıllık vergi de veriyoruz. Benzin alırken de benzin parası yerine vergi veriyoruz. Daha ne kadar devleti araç sahipleri ayakta tutacak ki? Belki de radar koyulan yerlerin %10- 15 lik bölümü gerçekten de hız yapmanın insan ve yayaların hayatı için büyük risk olduğu yerler. Polis önce trafikte tehlikeli araç kullananlara, emniyet şeridini işgal edenlere, ışık ihlali yapanlara ceza yazsın. Hatta istanbuldaki arkadaşlar bilir,önce kamyon terörüne çözüm bulsunlar. Hergün sabah 6.15 gibi yollardayım, inanın 130-140 km. ile giden kamyonlar görüyorum hergün. Polis arabaları zaten hiçbir kurala uymuyorlar, sanki o üniformayı giyince onlara herşey serbestmiş gibi araç kullanıyorlar. Önce kendilerine baksınlar. Tüm bu sebeplerden dolayı trafikte çok korkuyorum, hatta korkudan araç kamerası aldım.
Bunun dışında whatsapp'ta radar için grup kurmak çok mantıklı, güzel fikir. Ankara'da olsam kesin gruba dahil olurdum.