ANKARA'DA İYİ BİR ROT ve BALANSÇI

Yok mu şöyle kalite bir yer arkadaşlar ya beyaz güvercin ve maden'den başka rot ayarı hakkında bilgisi ve paylaşım olan kimse yok mu? Opelim.net büyük bir aile diye biliyorum ama paylaşım konusunda eksik olduğumuzu düşünüyorum. Ne dersiniz?

Bi gaza getirme farkettim. Ufak bi sağa çekme için çok iyi bi ustaya gerek yok. Gördüğünüz ilk rot ayarı yapan yere girin. Zaten bilgisayarlı ortam oluduğu için başında duran kişinin çok deneyimli olmasına gerek yok bence.

Bi gaza getirme farkettim. Ufak bi sağa çekme için çok iyi bi ustaya gerek yok. Gördüğünüz ilk rot ayarı yapan yere girin. Zaten bilgisayarlı ortam oluduğu için başında duran kişinin çok deneyimli olmasına gerek yok bence.

bende abime katılıyorum sonuçta hepsi aynı bilgisayar ve aynı alet edavatla yapıyorlar sonuçda arabaya motor yaptırmıyorsun :p

bende abime katılıyorum sonuçta hepsi aynı bilgisayar ve aynı alet edavatla yapıyorlar sonuçda arabaya motor yaptırmıyorsun :p

Arkadaşlar tşk. ediyorum paylaşım için anlaşılan rot ve balans işi o kadar önemli bir şey değil yapılan yorumlara göre anladığım bu. Oysa ben çok farklı düşünmüştüm. Nasıl ki araç bakımında iyi bir yetkili veya özel servis arıyorsak bence araçla ilgili diğer konularda da en iyisini aramak durumundayız. Yani işi erbabına yaptırmalıyız. Daha lastiği janttan çıkaramayan lastikçilerimiz var. Balans için ağırlık merkezini bulup da kurşunu nereye takacağını bilmeyen kişiler gördüm. Her şey bilgisayar alet ve edavatla olmuyor. Yetişmiş insan gücü de önemli. O teknolojiyi kullanacak deneyimli ve tecrubeli ustalar lazım. Bende onları arıyorum.

Konya Yolunda, Balgat Köprüsünün altında Erdem Kardeşler vardır..

Tek geçerim orayı...

88 Oto sanayi sitesinde Özdemir Kardeşler Rot Balans var. Her zaman makinalarına yatırım yapan bi aile şirketi.Ve yine ailece opel kullanıcıları ve opeli iyi tanıyorlar. İskitler taşınmadan önce tanışmıştık hala devam....

Bilgisayar sadece yardımcı faktördür.Örneğin benim aracım için öngörülen camber açısı sağ ve sol için -0.30 dur . -1.15 ila 0.15 kabul değerlerdir ve bilgisayar -1.14 yada 0.14 te dahil yeşil "OK" simgesini gösterir.Mesela:

sağ camber : -1.00 / sol : 0.1 olarak mı bilgisayardan "OK" çıkarak yağılmış olması
sağ camber : -0.25 / sol : -0.35 olarak mı çıkması daha iyidir?

kaldıki geriye kalan caster ve toe açılarının ayarlarının da sapma paylarının üst üste bindiğini düşünürseniz Aradaki farkı iyi bir sürücünün hissedebileceğine emin olabilirsiniz.Ama şuda varki herkes bu değerlerin tam merkez noktadan yapılmasına dikkat etmiyor.Ama işi bilen kişi farkın fazla olmaması ve bariz bir sapma olmamasına dikkat ediyor.

Reklam içeriği anlaşılmasın ama yardımcı olmak anlamında Ankara'da gidebileceğin iyi ustaları sıralayım:

Erdem Kardeşler / Konya Yolu
Erhan Rot Balans/ Ostim
Roteks / Şaşmaz
Taner Rot Balans/Ostim

Teşekkür

Paylaşım için katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Araştırmalarım ve sizlerinde katkılarıyla sanırım Ankara için en iyisi Erdem Kardeşler fiyat olarak diğer yerlerden biraz fazla ama olsun. Bugün akşam üzeri veya en geç yarın oradayım. Sonucu sizlerle paylaşırım. Tekrardan katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar Rot Balans Ayarlarını Yaptırdım

Arkadaşlar şu anda Erdem Kardeşlerde Rot ayarı ve lastiklerin balans ayarını yaptırmış bulunmaktayım. Araçta hissedilir bir değişiklik oldu. Bu arada sağa çekme olayının sağ amortisörde 4mm sapma olduğundan bununda sert bir şekilde kasise veya çukura düşmeden olacağını söylediler. Sorunun giderilmesi için de şaseciye gitmem ve amortisörün 4mm düzeltilmesi gerektiğini söylediler. Rahatsız etmiyorsa bu şekilde kullanmamda da bir sakınca olmadığını belirttiler. Bende bir sorun çıkartmayacaksa bu şekilde rot ayarlarının yapılmasını rica ettim. Sonra Ali Ustayla test sürüşüne çıktık her şeyin gayet iyi olduğunu söyledi şimdilik sorun yok gibi ama ileride ne olur onu da bilemiyorum. Rot ayarı ve 4 Lastik Balans için 50 TL. Verdim sanırım buna değer diye düşünüyorum. Araçta bir rahatlama olduğunu söyleyebilirim. Yolda giderken sanki ilk aldığım günkü gibi beni hiç yormadan güzel bir sürüş keyfi yaşatıyor. Herkese tavsiye ederim.

Geri