Ankara da kış lastiği kullanımı_?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tiseduba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Zevkine gazı dip yapıyordum patileye patileye çıksın diye :) Bu sefer araba yine 40 ile gidiyor ama gösterge 70 diyor :)

abi 70-40 farkı nekiiiii
140 la giderken yanımdan yaya geçmişti yazlık potenzalar vardı :)

kış lastiği illa kar olması gerekmez
kış lastiği 7 derece civarı olan kış mevsimi ortamlarında kullanılır
kar yağmur demezsin
ben 1 set lastik kullandım 4 mevsimlik bence ticari bi olaydan başka bişi diil
ama zevk meselesi
ben yazın michelin energy
kışın michelin alpine kullanıyorum

ön lastikleri değiştirsem yeterli olurmu ?

karda buzda aksine zararı olacak virajlarda ve küçük manevralarda aracınınzın ön tarafı yolu tutabilecek lakin arka tarafı yolu tutamayacak bu yüzden spin atmanız kaçınılmaz olacak ayrıca fren performansınızda da olumsuz sonuçlara yol açacak

sadece 2 lastige takmaktansa hiç takma daha iyi

karda buzda aksine zararı olacak virajlarda ve küçük manevralarda aracınınzın ön tarafı yolu tutabilecek lakin arka tarafı yolu tutamayacak bu yüzden spin atmanız kaçınılmaz olacak ayrıca fren performansınızda da olumsuz sonuçlara yol açacak

kış lastigi taktıgınız taraf(ön yada arka) yolda tutunurken diger taraf kendini bırakacagı için tehlikeli bir durum oluşur, dag yolunda çok defa bunu deneyip kendini refujde bulan sürücüler gördüm, mutlaka 4 lastiğe birden kış lastiği takılmalıdır

Bende dikmende oturuyorum.Evimin yolu çok eğimli bir yokuş.Bu sene Ankarada ilk kışımı geçirecegim.Hergün Sincana gidip geliyorum.2 tane michelin alpin kullandım.2 tane daha almayı düşünüyorum.geçen yıl 150 tlye almıştım(195/60/15).Geçen yılki deneyimlerimle söylüyorum 2 tane kullanmak sıkıntı yaratıyor.Arabanın arkası sürekli kayıyor özellikle virajlarda hafif gaza yüklenirseniz.

maxxis aldım....

bugun sordum (195 60 15) tanesine 6 taksit 155 lira dediler.

bugune kadar 4 lastiğide kıslık olan bi arac hiç kullanmadım hız ankarada hızlı gidilen yolalr anında eriyor yada ilaçlanıyor.

onun dısında ankarada gittigim mahallelerde virajlı sokak yokk hepsi birbirini dik kesior durup dönüyoruz.

4 lastik kıslık diye güvenip çok tehlike yasayanlarıda gördüm.

dikkat ediceksen çekisin oldugu lastige 2 tane yeterli

Geri