Ankara da kış lastiği kullanımı_?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tiseduba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bir defasında 215/40/17 performans lastiklerimle turan güneş bulv. yakalandım kar yağışına ,30 dk içinde yerler 10 santim karla kaplandı,zor gittim çiğdem mahallesine.kar yağmasa bile kış lastiği şart Ankara'nın ayaz havasında.

Kış lastiği = Kışın rahatlık
Kasım ayında takıp martın ortasında çıkarmak lazım geçen sene şubatta çıkardım jantları takmak için bi kar başladı ewe nası gittim bi been bilirim:)

peki ne kullanıyorsunuz kış lastiği olarak_?

Michelin Alpin A3 geçen sene bunu kullandım hiç sıkıntı yaşamadım

kış lastiği bazı arkadaşların dediği gibi kısa süre lazım olur ancak tam anlamıyla lazım olur bu yüzden arkadaşların dediği gibi kasım ayı ortasında takılır sonra mart ayına kadar keyfe bakılır kar yağdığında diğer sürücüler kara kara düşünürken siz keyifli bir şekilde yol alırsınız

michelin hariç_?

kumho İcepower(KW21) kullanıyorum feci başarılı lastik karlı dik yokuşlarda ilk zamanlarında dur kalk bile yapabiliyordum

bende kumho alayım diyorum.peki ne zaman almak lazım? bu ay alsam fiyat olarak avantajlı mı olur dezavantajlı mı?

benim lastik jant 17 inç idi.kışın neyapayım dedim çıkmacıdan gittim 15 inç astra h sac jant aldım ve michelin alpin 3 taktım ve çok memnunum.kartepede denedim 4x4 lerin çıkamadığı zincir taktığı kartepeye onlarla çıktım

Kasım- Aralık diye düşünmeyin arkadaşlar.Madem kışlastiği kullanacaksınız ki bu durumda sınır 7 derecedir. 8-9 derece soğuklar başlar başlamaz kışlıkları taktırın.Aksi halde yazlık lastiklerinizin dişleri görüntüden ibaret kalır.Ve yine bahar aylarında da kar-buz kalkıp 12-13 derece dediğinde yazlıkları takın derim.Aslında imkan varsa yazlıkları soğuk havada saklamamak gerekir.
Kumho KW 19 kullanıyoruz.Gayet başarılı.Şirket aracında ise Pirelli kış lastikleri var ve malesef Kumho kadar başarılı değiller.

Geri