Ankara da kış lastiği kullanımı_?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tiseduba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kış lastiği şart;ben aralık sonu takar şubat sonu gibide çıkarırım

4 mevsim lastiğe hep karşıyım. Nedeni basit. Bu lastiklerde hepsinden biraz mantığı olduğundan ne kuru ne ıslak ne de karlı zeminde gerekli perf vermiyor. O yüzden ben kuru ve ıslak zemin için su kanalları iyi oan perf tipi lastik (michelin pilot sport), kış içinse vakumlu kar lastiği (michelin alpin) tercih ediyorum

Valla geçen sene seçim yakın diye belediyeler cayır cayır çalıştı kar lastiğine bir gün bile ihtiyaç duymadım ama bu sene ne olur bilemem.

ben kıslık lastıklerı kullanıyorum kısın ana caddeler neysede ara sokaklarda acayıp buzlanma oluyo gecen sene buzda ucuyodum az kalsın lastıgımın markası mıchelın alpin kullanıyorum cok memnunum kısın ortasında ıstanbula gıttım zıncır bıle takmadım boluda falan herkes takıyodu zıncırı, land cruser la kapısmıstım:D gıderken

kasim ayinin ortalarinda michelin alpin lastiklerimi takarim mart sonunda da cikartirim :)

ankarada bi hafta kar kıs olurgerek yok

Bayılırım Tehlikeye

Aslında bencede öyle ama hergün araba kullanıyorsanız bazen risklide olabiliyor.
Geçen kış Antares'i n üst taraflarında yokuştan inerken bir Albea' yı Palio yapıyordum:) Kendi entegre ABS' mle ve şansımla ucuz kurtardım.

Arkadaşlar kış lastiği sadece karda buzda kullanılmaz. Hava 5 derecenin altına düştüğünde normal lastiklerin hamurları özelliklerini kaybeder ve siz pek hissedemeseniz de tutunma kayıpları yaşanır. Ayrıca lastiğinizin özelliği de bozulur.

Bu yüzden en sağlıklısı kış aylarında kar buz olmasa da kış lastiği kullanmaktır. Bu lastiklerin hamurları soğuk asfalta-zemine uygun olarak tasarlanmıştır.

Unutmayın ki aracınızın yre temasını sağlayan sadece bu 4 lastiktir.

ocakta falan peşime takılda bi ankara turu yapalım kralım alıyım tacını başından :D

anlaşıldı kar olmasada sıcaklık 4 derecenın altına dustugu ıcın kullanmak gerekir... teşekkür ederim...

Geri