Ankara da kış lastiği kullanımı_?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tiseduba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tiseduba

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Ankaralı arkadaşlar acaba kış lastiği kullanıyomusunuz_? yoksa 4 mevsim mi_? ve hangi marka lastik kullanıyosunuz_?

kış geldi mi kar lastikleri takılır eğer lastikler iyi durumdaysa dikmen çankaya demeden karlı günlerde dolaşılır :D

aralık diyince taktır kış sert geçer ve her taraf yokuş

Ben hiç kullanmazdım. Arabaya az bindiğimden dolayı ihtiyaç duymazdım. Yerler komple kar olduğunda sabahın soğuğunda bile yaz lastiğiyle dolaşırdım zorda kalırsam. Biliyorum, kesinlikle yanlış bu yaptığım hatta başkalarının hayatınıda tehlikeye atıyordum ama hiç binmezdimki arabaya. Pekte sorun olmuyordu gereken dikkati gösterince. Hatta bazen zevkine hareketler bile yapardım.

Örneğin araç 2. vites 40 ile yokuşu çıkıyor. Yer ful kar. Patide çekmiyor rahat bir şekilde. Zevkine gazı dip yapıyordum patileye patileye çıksın diye :) Bu sefer araba yine 40 ile gidiyor ama gösterge 70 diyor :)

en iyisi çivili lastik :D :D :D Kesin çözüm :D

Ankara için çok fazla çivili lastik vakumlu kar lastiği yeterde artar bile

çivili lastik yoğun kar ve buz için uyun ama kış lastiği olarak kullanılamaz. Özellikle karlar erimeye başladığında veya kar veya buz tabakası kalın değilse. Bu tür durumlarda çiviler fren anında duma mesafesini uzatır.

Biraz pahallı olsa da en iyi çözüm vakumlu kış lastikleridir. Asfalt üstünde kar buz olmasa da 3 derece ve altındaki sıcaklıklarda dier lastiklere göre daha iyi perf gösterir. KArlı zemine ise adeta yapışıyorlar.

Vakumlu lastikleri kasım ayı ortasında tak, şubat sonu mart başı çıkar. Rahat edersin.

4 mevsim lastikle idare edemez miyim yani...

4 mevsim lastik hikaye Serdar lastikler yaz lastiği ve kış lastiği olarak ayrılıyor dediğin lastiklerle tabi bu seneki kışa bağlı eğer çok kar yağarsa idare edemezsin

Geri