Ben de bu kışın bitiminde çok çektim abi bu balans olayından. Kışlıkları sürekli sök tak yapmamak için çıkma jant arayışına girmiştim. Nasılsa birkaç sene daha bineceğim arabaya diye. Sonra bayinin birinde tesadüf çıkma 13 jant denk geldi. Neyse aldım kendi lastikçime götürdüm, baktırdım derken jantların onaydan geçmesiyle jantları aldım. Zaten bayinin demesine göre 4/5 ay kullanılmış jantlarmış. Normal lastikleri taktırdım. Teste çıktım araba 80'den sonra başlıyor titremeye. Halbuki balansları yapılırken de izledim. Benim orijinal lastiklere göre çok daha kolay sıfırladı makine balansları. (Orijinal jantlarda bir hayli uğraşıyorlardı.) Bayiye geri döndüm, tekrar söküp baktılar, tekrar sıfırladılar. Çıktım bu sefer de 100'e yakın başlıyor titreme. Sonra oradan çıkıp tavsiye üzerine bir rot balansçıya gittim. Usta, hem söküp tekrar balans yaptı hem de üstünde belli hızda çevirerek balans yaptı. Titremeler kesildi. Ama benim mevsimlik tekerler artık ömrünü doldurmuş demesine göre. Yani çok km yapmadı, dişleri de duruyor belki ama artık iyice sertleşmiş, taş gibi olmuşlar. Hatta arkadakilerde hafif topallamalar var. Lastikler, 2011 tarihliydi galiba. Eskimiş, özelliğini yitirmiş lastiğin balans tutması kolay olmuyor. Ama üstünde yapılan balans daha olumlu sonuç veriyor orası kesin.