Ankara - Antalya arası güzergah!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan suphi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende Ağustos'un başında Ankara'dan Alanya'ya gidip geldim. Konya'ya kadar(makas ve sonrası) bildiğiniz gibi dümdüz. Konya'yı geçince yeşillenmeye başlıyor. Virajlı kısımlarda yer yer asfalt çalışmaları var. Yol çok geniş mıcırda pek belli olmuyor zaman zaman. Özellikle araba sollarken çok dikkat etmenizi öneririm. Yol genel olarak iyi. Bir yerde 30 kilometreye yakın tek şerite düşüyor. İyi yolculuklar.

Beleğe gelecekseniz konya güzergahı daha mantıklı, manavgatın 15km doğusundan sahil yoluna inip antalyayı görmeden işinizi bitirirsiniz.
(Afyon-Konya farkı 100 km görünüyor Mercedes'in rota hesabına göre, konya uzun ) 35+35 belek farkını indirirseniz 25-30 km farketmesi gerekir.

Bu forumu seviyorum ya.
Baksanıza arkadasımız yol guzergahi ve hava durumu hakkında bilgi edinmek icin bile foruma danısmak gibi bir rahatlık ve huzur icinde sorusunu soruyor.
Ve cevabınıda alabilyor .
hayırlı yolculuklar.

tam bir ay önce bende osmaniyeden cikip konya üzeri manavgata gittim yol arkadaslarinda dedigi gibi konyadan sonra virajli asvalt güzel yol ama bana göre cok abartili da sayilmaz (benim icin virajli yol Mersin Alanya arasi) ben tabiki o yolu tercih etmedim dönüsüm isparta üzeri kütahya oldu antalya isparta arasinda yol calismalari vardi stabilize toz toprak falan ama belki yapilmistir..bencede konya üzeri git begenmezsen bildigin yola devam..

ben de temmuzda konya akseki manavgat yolunu kullandım. evet biraz virajlı ama rahatsız edici değil artı bana göre çok daha zevkli bir yol.

Konya-Antalya yolu gayet güzel.. Konya-Manavgat 90-100 km hızla 2,5 saat kadar sürüyor.. Manavgattan sonra Antalya 80km ve duble yol Belekde herhalde 40-50 km falandır emin değilim.. Yol Virajlı denebilir ama rahatsız edici keskin virajlar çok yok.. Yeşillik keyifli bir yol.. Denemeni tavsiye ederim..;)

Geri